Hintz pilasi Saroksen illan – oli pysäyttämätön

16.10.2022 08:12

Roope Hintz oli liekeissä kauden kotiavauksessa.©AOP

Dallas Starsin Roope Hintz otti häikäisevän vahvan alun kauden kotiavauksessa Nashville Predatorsia vastaan. Dallas voitti ottelun peräti 5-1. Hintz teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja syötti ottelun lopulla vielä yhden. Myös Miro Heiskanen onnistui. Dallas-puolustaja teki tehot 1+1.

Hintzin ensimäinen osuma tuli alivoimalla neljän minuutin pelin jälkeen. Hän pääsi tilanteessa karkumatkalle ja toimitti Heiskasen syöttämän kiekon varmasti Juuse Saroksen vartioimaan maaliin.

Hintzin 2-0-onnistuminen tuli, kun toista erää oli pelattu 39 sekuntia. Maalia olivat syöttämässä nyt Joe Pavelski ja Jason Robertson. Heiskanen iski Dallasin 3-0-johtoon lähellä erän puoliväliä. Maali tuli Robertsonin syötöstä. Hintz oli vauhdissa taas kolmannen erän alussa. Hän syötti yhdessä Robertsonin kanssa Pavelskin 4-1-maalin. Dallasin viidennen teki Mason Marchment ottelun lopulla tyhjään maaliin.

Dallasin uusi valmentaja Pete DeBoer oli tyytyväinen ykkösketjunsa illan vireeseen.

”Heillä on jotain erityistä menoillaan. Nyt oli sähköä. He nostivat tasoaan tänä iltana. Ja me kaikkihan tiedämme mitä Roope osaa”, valmentaja totesi DMN:lle.

Nashvillen ainoasta maalista vastasi Carolinasta kesällä hankittu Nino Niederrieter. Hän sai siihen syötön Mikael Granlundilta ja Ryan Johansenilta. Saroksen ilta Nashvillen maalilla ei ollut parhain mahdollinen. Hän pysäytti ottelussa 17 kiekkoa 21:stä. Jake Oettinger torjui Dallasin maalilla 29 kertaa.

Katso Hintzin alivoimamaali tästä.

Hyvät torjunnat Wingsille

Detroit Red Wingsin maalilla taituroi Ville Husson sijaan Alex Nedeljkovic ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Detroit jatkoi voittojen tiellä. Se voitti vieraissa peräti 5-2. Voiton takuuna oli Nedeljkovicin huikeat 37 torjuntaa. Wingsin suomalaispuolustaja Olli Määttä keräsi ottelussa kauden toisen tehopisteensä. Hän oli auttamassa ratkaisevassa 3-2-osumassa maalin tehnyttä David Perronia.