Hintz säkenöi – Dallas hoiteli ratkaisuottelun

16.05.2023 08:22

Roope Hintz teki jo yhdeksännen pudotuspelimaalinsa.©AOP

Dallas Stars otti paikan lännen konferenssifinaalissa voittamalla kotihallissaan Seattle Krakenin seitsemännessä kohtaamisessa tiistain vastaisena yönä maalein 2–1(0-0,1-1,1-0).

Dallasin Roope Hintz teki tasaisen ottelun ensimmäisen maalin toisen erän loppupuolella. Hintz ryösti kiekon keskialueella, lähti irtiottoon ja onnistui. Osuma on Hintzille jo yhdeksäs pudotuspelimaali. Sille ei merkitty syöttäjää.

Dallasin toisen osuman teki vasta 20-vuotta täyttänyt tähti Wyatt Johnston, joka osui kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Iskussa auttoivat Evgenii Dadonov ja Thomas Harley. Maali oli nuoren miehen neljäs pudotuspeliosuma. Kehiin palannut maalivahti Jake Oettinger teki ottelussa 22 torjuntaa.

Krakenin 1-2-kavennus lähti Oliver Björkstrandin mailasta ottelun viimeisellä minuutilla. Maalivahti Philipp Grubauer torjui ottelussa 26 kiekkoa.

Roope Hintz pitelee NHL:n pudotuspelien pistepörssin toista sijaa tehoillaan 9+10. Enemmän pisteitä on vain Oilersin Connor McDavidilla 8+12, mutta Oilers putosi jo jatkosta.

Dallas kohtaa konferenssin finaalissa Vegas Golden Knightsin. Dallasin päävalmentaja Pete DeBoer valmensi Vegasia vielä viime vuonna, mutta pesti sai lopun viime kauden päättyessä.

Vegas ja Dallas kohtaavat lauantaiaamuna. Idän konferenssifinaali Carolinan ja Floridan kesken starttaa perjantaina.