Hintz syötti kolme – Välimäki Arizonan tähti

19.03.2023 10:30

Juuso Välimäki ihmetteli itsekin osumaansa.©AOP

Dallas Stars voitti jatkoajalla Calgary Flamesin lauantaina vierasottelussa. Dallas vei ottelun maalien 6–5 (3-1,1-3,1-1,1-0).

Ottelussa Roope Hintz valjasti yhdessä Jason Robertsonin kanssa Joe Pavelskin maalintekoon, kun pelattuna oli vain minuutti. Ennen seuraavan peliminuutin täyttymistä Hintz syötti jo myös Radek Faksan 2–0-maalin. Wyatt Johnston iski Dallasin johtoon ennen erän loppua. Hänekin maalinsa onnistui suomalaispelaajan syötöstä. Nyt syöttövuorossa oli Miro Heiskanen.

Toisen erän lopulla Heiskanen syötti vuorostaan Robertsonin 4–4-tasoitusmaalin. Heiskanen ylittää seuraavaksi viidenkympin rajan syöttöpisteissä. Nyt koossa on 49 syöttöpinnaa. Hän on NHL:n syöttötilastossa sijalla 16.

Kolmannen erän lopulla Jani Hakanpää toi Dallasin taas 5–5-tasoihin. Hakanpäälle osuma oli kauden kuudes. Jatkoajalla Hintz oli jälleen vauhdissa. Hän auttoi Robertsonia tämän illan toisessa ja ottelun ratkaisevassa maalissa. Hintzin syöttösaldo on nyt 33.

Robertson on tehnyt tällä kaudella jo nyt hulppeat 41 maalia.

”Monilla jätkillä joukkueessa on ollut fantastinen kausi. Se tulos valuu omaan peliini. Joukkueen menestys kääntyy yksilöille”, Robertson pähki lehdistölle.

Arizona Coyotes voitti Chicago Blachkawksin kotonaan Mullett Areenalla maalein 4-2(0-1,1-0,3-1). Suomalaispuolustaja Juuso Välimäki valittiin illan ykköstähdeksi. Välimäki syötti kaksi ja viimeisteli voittomaalin. 3–2-osuma tuli noin neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Maali oli Välimäen kauden kolmas. Syöttöjä hänellä on vyöllään 28.

Ottelun loppunumerot 4-2 viimeisteli Arizonan toinen suomalainen Matias Maccelli laittamalla kiekon tyhjiin. Osuma on Maccellin kauden seitsemäs. Siirtorajalla tyhjentynyt Arizona porskuttaa nyt neljän ottelun voittoputkessa. Seuraavaksi edessä on kolmen ottelun vierasturnee.

”Yhtäkkiä kiekko oli lavassani ja yritin laukoa – ja se meni sisään. Oli kyllä jo aikakin. Olemme nyt tiivis ryhmä. Teemme töitä toisillemme. Pelaaminen on myös todella hauskaa juuri nyt. Kun voittaa, sen haluaa tehdä aina uudelleen. Luotamme myös omaan peliimme. Kaikki maalivahtimme ovat aivan loistavia ja he antavat meille mahdollisuuden voittaa ihan joka ilta. Meillä on lisäksi omat tähtipelaajamme, jotka ajavat tätä bussia ja me muut yritämme pysyä kyydissä ja auttaa”, Välimäki sanoi lehdistölle.