Hintz teki maaleja – Heiskanen tervehtymässä

21.03.2022 07:07

Roope Hintz auttoi joukkuettaan kahdesti Washingtonissa.@AOP

Roope Hintzin pistekuiva kausi oli kolmen ottelun pituinen. Hyökkääjä teki kaksi maalia sunnuntain ottelussa Washington Capitalsia vastaan DC:ssä. Dallas voitti ottelun 3-2. Maalinteon ottelussa aloitti Alexander Radulov Esa Lindellin syötöstä parin minuutin pelin jälkeen. Hintzin molemmat osumat tulivat ylivoimalla ensimmäisessä ja toisessa erässä. Osumat tulivat tärkeään paikkaan. Dallas oli hävinnyt kolme ottelua peräkkäin, mutta taistelee kovasti paikasta pudotuspeleissä. Hintz on viimeistellyt nyt 25 maalia. Syöttöjä on tilillä 26.

Maaleja Hintz ei ollut tehnyt kahdeksaan otteluun. Maaliton putki on suomalaisen toiseksi pisin tällä kaudella.

”Tuolla lahjakkuudella sitä tietää, että kun vain jatkaa omaa tekemistään, niin kyllä se joskus sisään menee”, valmentaja Rick Bowness kuittaa Hintzin tekemisiä Dallas Morning Newsille.

Jake Oattinger teki Dallasin maalilla sunnuntaina 36 torjuntaa. Hän ei saanut kiinni Alex Ovetshkinin kauden 40. osumaa. Sitä kovaa one-timeria, jonka venäläinen teki toisen erän alussa. Ovetshkin jakaa nyt Wayne Gretzkyn kanssa tilaston yli 40 maalin kausista, joita molemmilla on 12.

Heiskasta odotellessa

Dallas-puolustaja Miro Heiskanen on ollut sairauslomalla. Heiskaselta on jäänyt väliin jo kahdeksan ottelua mononukleoosin vuoksi. Hän ei vielä pelannut joukkueen mukana sunnuntainakaan, vaan palaa ilmeisesti maanantaina harjoituksiin. Valmentaja Bownessin mukaan ottelu Edmonton Oilersia vastaan tiistaina saattaa myös jäädä Heiskaselta vielä väliin.

”Hän ei ole vielä täysin terve. Hän aloitti pyöräilyn lauantaina. Hänen tervehtymisensä ottaa varmasti hieman pidempään, kun mitä odotimme. Ehkä lauantaina?”, Bowness kertoi.