Hintziä ei pysäytä mikään, nyt tuli hattutemppu

01.12.2021 07:02

Roope Hintz onnistui tekemään hattutempun Carolinaa vastaan. @AOP

Dallasin hyökkääjä Roope Hintziä ei pysäytä mikään. Nuori hyökkääjä teki ensimmäisen NHL-hattutemppunsa Starsin voittaessa Carolina Hurricanesin 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) kotikaukalossa. Hintz viimeisteli Dallasin 1-0, 2-0 ja 4-1 -osumat.  Viimeisen osuman hän veti tyhjään maaliin. Hintzin on kerännyt tehopisteitä viidessä viimeisessä ottelussa. Carolinan ainoasta maalista vastasi Jesperi Kotkaniemi ottelun kolmannessa erässä. Dallasin maalivahti Braden Holtby teki ottelussa 39 torjuntaa ja torjuntaprosentti oli ottelussa 97,5.

Eetu Luostarinen teki alivoimamaalin ja syötti yhden Florida Panthersin huikeassa kotiottelussa Washington Capitalsia vastaan. Panthers jäi 4-1 Capitalsin jyrän alle kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta nousi kolmannessa erässä ja voitti lopulta ottelun 5-4 (1-2, 0-2, 4-0) hienoilla erikoistilanneonnistumisillaan. Luostarinen syötti ensin Ryan Lombergin 2-4 -kavennusosuman ja teki muutaman minuutin päästä itse  3-4 -kavennuksen Lombergin syötöstä. Joukkueen kaksi seuraavaa onnistumista tuli ylivoimalla. Sam Reinhard varmisti voiton vain 14,4 sekuntia ennen pelikellon loppupärähdystä.

Mikael Granlund-Philip Forsberg -kaksikko oli tehokas Nashville Predatorsin voittaessa Columbus Blue Jacketsin 6-0 (3-0, 2-0.1-0). Kaksikko teki yhdessä peräti neljä osumaa. Ensin he onnistuivat tekemään ottelun ensimmäisen maalin, kun ottelua oli pelattu 4.56 minuuttia. Seuraavaksi 3-0 osuman ensimmäisen erän puolivälissä, sitten toisen erän loppupuolella jo lukemat 4-0 ja vielä 5-0 ylivoimamaalin aivan toisen erän lopussa. Granlund esiintyi maalien esityöntekijänä ja  hänellä on nyt tehosaldona yhteensä 5+20. Sillä kuitataan liigan pistepörssin kahdeksas sija. Ottelun tehokaksikko valittiin tietysti myös tähdistöön yhdessä Predators-maalivahti Juuse Saroksen kanssa, joka pelasi nollapelin 27 torjunnalla.