Hintzille 300 pinnaa täyteen – Lehkonen osui myös

09.03.2024 07:49

Roope Hintz osui kerran ja syötti kaksi Dallas Starsin ottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Samalla Hintz rikkoi 300 NHL-tehopisteen rajan.

Dallas rusikoi vierasvoiton Kaliforniassa pelatussa ottelussa maalein 6–2 (3–0,2–1,1–1). Tehopisteitä suomalaisista keräsivät ottelussa syötöillään myös Esa Lindell 0+1 ja Miro Heiskanen 0+2.

Hintz teki kauden 26. maalinsa ottelun ensimmäisen erän lopulla ylivoimalla. Siinä avustivat Heiskanen ja Jamie Benn. Maali vei Dallasin 2–0-johtoon. Syöttönsä Hintz tarjoili Chris Taneville ottelun toisella peliminuutilla ja Joe Pavelskin 6–2-ylivoimaosumaan päätöserässä. Taneville osuma oli ensimmäinen Stars-paidassa.

Voitto on Dallasille neljäs peräkkäinen. Anaheim oli voittanut edellisen ottelunsa ja viidestä viimeisestä voittoja on kolme.

Artturi Lehkosen kauden 11:s maali vei Colorado Avalanchen 1–0-johtoon vain 42 sekunnin pelin jälkeen ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Osumaa syötti Nathan MacKinnon, jolle syöttöpinna oli peräti kauden 70:s.

Niukkamaalisen ottelun voitti lopulta Colorado jatkoajalla maalein 2–1 (1–0,0–1,1–0).

Coloradon voitto-osuman taiteili jatkoajalla Valeri Nitshushkin Mikko Rantasen ja tietysti MacKinnonin syötöistä. Rantaselle syöttöpinna oli kauden 53:s. MacKinnonin kotipisteputki on nyt 32 matsia pitkä.

Nitshushkin, 29, palasi ottelussa NHL-peleihin sarjan hoito- ja tukiohjelman hoitojakson jälkeen. Hän pelasi viimeksi tammikuussa.

Joel Kivirannan peliaika kutistui reiluun viiteen minuuttiin. Joukkueessa olivat mukana vastahankitut hyökkääjät Jakov Trenin ja Casey Mittelstadt. Tehoja heille ei kertynyt.

Voitto oli Coloradolle kolmas peräkkäinen.

Seattle Krakenin ja Winnipeg Jetsin välisessä taistossa nähtiin kolme Jets-maalia ottelun kolmannessa erässä. Osumat iski Mark Scheifele, Adam Lowry jaNikolaj Ehlers tyhjiin ottelun lopulla. Ottelu päättyi Jetsille 3–0 ja nollapeli oli Jets-maalivahti Laurent Brossoitin kauden ensimmäinen ja NHL-uran neljäs. Se tuli 17 torjunnalla.