Hintziltä hieno alivoimamaali – Heiskanen syötti kaksi

01.01.2023 07:41

Starsilla riitti juhlia. Roope Hintz osui alivoimalla Sharks-ottelussa.©AOP

Dallas Stars lopetti vuoden 2023 vahvasti. Joukkue pysäytti kotihallissaan San Jose Sharksin yritykset maalein 5-2.

Ensimmäisessä erässä Dallasille onnistuivat Joe Pavelski ja Jason Robertson, molemmat ylivoimalla. Molempia maaleja oli syöttämässä myös Miro Heiskanen. Toisessa erässä Fredrik Olofsson teki kauden ensimmäisen osumansa Dallasille. Olofsson on 26-vuotias rookie, jolle ottelu oli uran kolmas NHL:ssä.

Kolmannessa erässä Roope Hintz iski alivoimalla. 4-2-johtomaali tuli, kun erää oli pelattu jo yli 15 minuuttia ja sen syötti Jamie Benn. Erän lopulla Esa Lindell laittoi kiekon vielä tyhjiin ja takasi sillä voittonumerot. Sharksin osumat tekivät Alexander Barabanov ja Oskar Lindblom.

Hintz on tehnyt kaudella 19 maalia. Syöttöjä on annettuina 23.

”Tiesimme, että tästä ottelusta tulee kova, ja sitä se oli”, Starsin päävalmentaja Pete DeBoer totesi DMN:lle.

”Mielestäni joukkueen energiatasot olivat vähän vähissä, mutta saimme erikoistilanteita ja hyvää maalivahtipeliä oikeisiin aikoihin. Kolmannessa tuli tosi isoja torjuntoja. Hyvät joukkueet löytävät tavan voittaa tällaisia pelejä.”

Hintz käytti tilaisuutensa ja huudatti hallin torvia.

Dallas nousi läntisen konferenssin kärkeen maalierolla. Toisena on Las Vegas.