Hintziltä hieno paluu – Dallasille makea voitto

28.05.2024 07:08

Roope Hintz palasi vihdoin Dallas Starsin kokoonpanoon konferenssifinaalien kolmannessa ottelussa Edmontonissa. Hintz kipusi heti pisteille syöttämällä kaksi maalia. Dallas voitti ottelun 5–3 (0–2,3–1,2–0). Miro Heiskanen varmisti ottelun loppunumerot.

Edmonton Oilers otti kotihallissaan vahvan alun menemällä Zach Hymanin ja Connor McDavidin maaleilla jo 2–0-johtoon avauserässä. McDavid saavutti samalla 100 NHL-pudotupelitehopinnan rajan. Rajapyykin ylittämiseen tarvittiin 64 ottelua.

Dallas keräsi itsensä toiseen erään ja mätti 10 ensimmäisessä minuutissa kolme osumaa. Hintz syötti niistä Jason Robertsonin viimeistelemiä 1–2 ja 2–2-kavennuksia. 3–2-johtomaalista vastasi huikeassa vireessä pelaava Wyatt Johnston, jolle pudotuspeliosuma oli jo kahdeksas.

Toisessa erässä Oilersin Adam Henrique tasoitti ottelun kuitenkin vielä 3–3:een viime minuutilla, mutta päätöserässä Stars meni sitten menojaan. Ensin osui Robertson illan kolmannellaan, jota kakkossyötti Esa Lindell ja puolustaja Miro Heiskanen teki vielä 5–3-osuman tyhjään maaliin. Osuma oli Heiskaselle pudotuspeleissä peräti kuudes. Jason Robertsonin hattutemppu poksautti pelaajan maalitulpan irti. Hän oli viimeksi osunut sarjassa Vegasia vastaan toukokuun alussa.

”Sain tehtyä sen ensimmäisen ja sen jälkeen päätin, että lauon ihan mistä vain”, Robertson totesi Sportsnetille.

Jake Oettinger urakoi Stars-maalilla 28 torjuntaa ja Oilersin Stuart Skinner pysäytti 17 kiekkoa.

Dallas johtaa sarjaa 2–1 ja joukkueet kohtaavat taas 30. toukokuuta.