Hintziltä hieno peli – Kapanenkin taas tehoille

23.10.2022 07:40

Roope Hintzin ketju oli taas liekeissä.©AOP

Roope Hintz siivitti Joe Pavelskin hattutemppuvauhtiin Dallas Starsin kohdatessa vieraskentällä Montreal Canadiensin. Pavelski oli kentän tehokkain uransa kuudennella tempulla. Lisäksi hän syötti vielä yhden. Hintz syötti Pavelskin maaleista kaksi. Hintz, Pavelski ja Jason Robertson jakavat Starsin tehotilaston ykköspaikkaa. Kaikilla on koossa seitsemän pinnaa.

Illan ottelussa suomalaisista onnistui myös Esa Lindell, joka teki kauden ensimmäisen maalinsa vain tovi ennen toisen erän loppua. Dallas voitti Montralissa numeroin 5-2. Joukkue on voittanut kauden viidestä ottelustaan neljä.

Pittsburghin Kasperi Kapanen syötti kaksi, kun joukkue voitti Columbus Blue Jacketsin vieraskentällä 6-3. Ensimmäisen erän jälkeen Jackets johti 2-0, mutta Pittsburghin nousu syttyi Josh Archibaldin toisen erän alun maalista. Ottelun ykköstähti oli tehot 1+2 tehnyt Sidney Crosby. Hänellä on kasassa jo tehot 3+7.

Arizona Coyotesin hyökkääjä Matias Maccelli ja puolustaja Juuso Välimäki syöttivät Dylan Guentherin tekemän 1-2 kavennuksen Ottawa Senatorsia vastaan. Tehopinna oli Maccellin toinen ja Välimäen ensimmäinen tällä kaudella. Ottawa voitti kotonaan lopulta luvuin 6-2.

Philadelphia Flyers voitti vieraissa Nashville Predatorsin 3-1. Mikael Grandlund keräsi syöttöpisteen ottelun lopulla tulleesta Matt Duchenen tekemästä 1-3-kavennuksesta. Ottelussa loukkaantui Predators-puolustaja Mark Borowiecki, kun hän löi taklaustilanteesa päänsä pahasti kaukalon laitaan. Hän oli pitkään liikkumattomana jäällä. Hänet vietiin hoitoon paareilla. Seura ilmoitti pian, että pelaaja palasi tajuihinsa ja pystyi liikuttamaan kaikkia jäseniään, mutta hänet on siirretty lisätutkimuksiin ja seurantaan sairaalassa Nashvillessä.

Calgary Flames voitti Carolina Hurricanesin kotijäällään jatkoajalla 3-2. Sebastian Aho teki kauden kolmannen maalinsa Teuvo Teräväisen syötöstä, kun ensimmäistä erää oli pelattu noin kaksi minuuttia. Ahon 1-0-maali oli ottelun avausmaali. Carolina on voittanut viidestä pelatusta ottelusta kolme.