Hintziltä taas hieno maali – Aho osui myös

23.03.2022 09:00

Roope Hintz ohitti Mikko Koskisen Oilers-maalilla.@AOP

NHL:ssä nähtiin Roope Hintzin, Sebastian Ahon ja yhden australialaisen taitoja.

SHOWMAN. Roope Hintz aloitti Dallasin takaa-ajon Edmonton Oilersia vastaa kolmannessa erässä. Hintz iski 3-3-tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin kuusi minuuttia. Sen jälkeen Dallas iski vielä kaksi, joista toisen tyhjään maaliin, ja voitti kotiottelunsa 5-3. Hintzin maali tuli taidolla ja tahdolla. Hän jallitti näppärästi Oilers-puolustajia kuljettaessaan kiekkoa puolesta kentästä kohti Mikko Koskisen vartioimaa Oilers-maalia. Lopulta Hintz puikkasi kiekon sisään Koskisen längistä. Osuma oli suomalaiselle kauden 26. Hän on tehnyt kahdessa viimeisessä ottelussa yhteensä neljä tehopistettä. Hintz syötti ottelussa lisäksi yhden ja oli lopulta illan ykkösstara. Myös Esa Lindell keräsi ottelussa tehopisteen syöttämällä Jason Robertsonin 1-1-osuman toisessa erässä. Dallasin valmentaja Rick Bowness hieroi tyytyväisenä käsiään Hintzin esityksen jälkeen.

”Roope porhalsi sataa mailia tunnissa ja onnea vaan sille, joka yrittää hänet pysäyttää, kun on lähestyy tuolla tavalla”, Bowness kuittasi lehdistölle ottelun jälkeen.

Dallas Starsin pukukoppitunnelmia tästä.

KOTIVOITTO.Carolina Hurricanes voitti Tampa Bay Lightningin kotihallissaan maalein 3-2. Teuvo Teräväinen syötti Tony DeAngelon tekemän 2-1-ylivoimaosuman toisen erän loppupuolella. Sebastian Aho oli tehokas kolmannessa erässä iskiessään joukkueensa 3-1-osuman Seth Jarvisin ja Jaccob Slavinin esityöstä. Maali on Ahon kauden 28:s. Ottelusta irtosi Aholle jälleen myös ykköstähteys. Hurricanes on voittanut Tampan kahdesti tällä kaudella. Edessä on vielä kolmas kohtaaminen ensi viikolla.

AUSSI. Loukkaantumisten ja sairastumisten kurittama St. Louis Blues voitti vieraissa Washington Capitalsin maalein 5-3. Ville Husso taituroi maalillaan 19 torjuntaa. Bluesin voittomaalista vastasi otteluun AHL:n Springfieldistä ylös nostettu australialainen Nathan Walker. Hän teki 3-2-osuman toisen erän puolivälissä. Pelaamissaan kymmenessä NHL-ottelussa hän on tehnyt tehot 5+1.