Hintzin ketju jyräsi Chicagossa – Lindellillä epäonnea

11.04.2022 09:12

Roope Hintz laukoi kuusi kertaa maalia kohden Chicagossa. Yksi meni sisään.@AOP

Dallas Stars haki 6-4-voiton Chicago Blackhawksista sunnuntaina. Voitto katkaisi joukkueen kahden ottelun tappioputken. Dallasin ykkösvitja Robertson-Hintz-Pavelski -kantoi joukkuetta ja vastasi ottelussa yhteensä neljästä maalista.

”Heistä näkee, miten he lukevat toisiaan. He tietävät missä toiset menevät jäällä. He ovat todella itsevarmoja kiekon kanssa ja aina valmiita. He ostavat toisilleen aikaa suorittaa. Sellaisia he ovat”, päävalmentaja Rick Bowness kehui tehokolmikkoa Dallas Morning Newsille.

Puolustaja Miro Heiskanen napsi ottelussa kaksi syöttöpinna. Ensin Jamie Bennin ylivoimalla tehtyyn 1-0-avausmaaliin ja lopulta Tyler Seqinin 6-3-osumaan ottelun viimeisen viiden minuutin kohdalla.

Roope Hintz oli tehoillaan 1+2 ottelun pistenikkari. Hintz teki maalinsa toisen erän alussa, kun reilu puolitoista minuuttia oli pelattu. Osuman syötti Joe Pavelski. Kolmannessa erässä Hintz syötti kaksi Jason Robertsonin osumaa, jotka tulivat neljän minuutin erolla toisistaan ja veivät Dallasin 5-3-johtoon. Hintz teki nyt ensimmäiset tehopisteensä neljään otteluun.

Dallasin antisankari oli Esa Lindell, joka käytännössä teki kaksi omaa maalia ensimmäisessä erässä. Ensin ohjaamalla Hawksin Philipp Kurashevin syötön Jake Oettingerin selän taakse ja lisäksi Jonathan Toewsin syöttö ylivoimalla osui Lindellin mailaan ja muutti siitä suuntaa omaan maaliin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin 2-2-tilanteessa, koska Pavelski tasoitti vielä ottelun.

Dallas pysyy yhä mukana tiukassa Läntisen konferenssin pudotuspelitaistossa. Dallas on nyt seitsemäntenä.

Kevin Lankinen ei pelannut parasta peliään. Hän torjui Chicagon maalilla kaksi erää ja teki 15 torjuntaa 20 laukauksesta.

MUUTA: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät ilman tehoja, kun Carolina voitti Anaheimin 5-2 kotonaan. Ottelun tähti oli Jordan Staal kypärätempullaan. Bostonin Erik Haula teki kauden 14. osumansa Washingtonia vastaan. Bruins kuitenkin hävisi ottelun vieraissa 4-2. Mikael Granlund keräsi syöttöpisteen ottelussa Pittsburghia vastaan. Pittsburgh voitti kotonaan 3-2. LA Kingsin Rasmus Kupari teki alivoimamaalin Minnesota Wildia vastaan heti ottelun alussa. Wild voitti kuitenkin myös kotonaan 6-3.