Hirvoselta vahva avaus Rukan yhdistetyssä

24.11.2023 17:52

Muu urheilu

Yhdistetyn maailmancupin avauskisasta Rukalla muodostui suomalaisittain jännitysnäytelmä. Eero Hirvonen osallistui lopulta mukaan ja taisteli tiukasti voitosta. Lopulta hänelle jäi kuitenkin viides sija. Kilpailumuotona oli yhdistetyn uusi Individual Compact -kisa, jossa hiihdettiin 7,5 kilometriä.

Mäkiosuuden jälkeen Hirvonen oli kolmas. Hiihto-osuuden ratkaiseva hetki oli ennen viimeistä laskua mäen päällä, kun kukaan ei oikein halunnut lähteä vetämään. Kun paikat jakautuivat ja Hirvonen jäi kärjestä. Hän hävisi voittajalle +3,5 sekuntia.

Kisa päättyi Norjan kolmoisvoittoon. Ensimmäisenä maalissa oli Jens Lurås Oftebro, toiseksi sijoittui Jarl Magnus Riiber ja kolmanneksi Jörgen Gråbak.

Toiseksi paras suomalainen oli Ilkka Herola, joka oli kisan kymmenes. Hän jäi kärjestä +16,2 sekuntia.

Lauantaina yhdistetyssä hiihdetään Rukalla 10 kilometrin Gundersen ja sunnuntaina yhteislähtökymppi.