TILANNEHUONE

Historiallinen maali ei auttanut Kanadaa

27.11.2022 19:57

Historiallinen maali ei auttanut Kanadaa

Andrej Kramaric vietti kahden MM-maalin iltaa.©AOP

Jalkapallon MM2022

Alphonso Davies teki Kanadan ensimmäisen maalin MM-kisahistoriassa ottelussa Kroatiaa vastaan sunnuntaina. Hieman uinuva Kroatia sai koneensa hitaasti käyntiin, mutta masina ärähti lopulta ja Kroatia voitti ottelun 4-1 (2-1).

Kanada otti todellisen salamastartin matsiin, sillä sen ensimmäinen maali tuli vain kahden minuutin pelin jälkeen. Kanadan tahtotila oli kova ja se pelasi pirteästi ja luovasti. Parinkymmenen minuutin jälkeen alkuhuuma alkoi kuitenkin hyytyä. Kroatia pääsi rakentamaan monia vaarallisia paikkoja ja sai viimeisteltyä myös tasoituksen 26. peliminuutilla. Andrej Kramaricin tekemä maali kuitenkin hylättiin paitsiona.

Kroatia onnistui uudelleen hienon hyökkäysjakson tiimellyksessä 36. minuutilla. Ivan Perisic lähetti pallon Kramaricille, joka veti sen nyt tyylipuhtaasti maaliin. Sitten 44. minuutilla Kroatia meni 2-1-johtoon Marko Livajan maalilla. Pallon syötti boksin reunalle tarjolle Josip Juranovic.

Toisella puoliajalla Kramaric teki illan toisen hyväksytyn maalinsa ja vei Kroatian 3-1-johtoon ottelun 70. minuutilla. Osuma tuli taas Perisicin syötöstä. Viimeinen niitti tuli, kun Kroatian Lovro Majer iski karkumatkalla pallon vielä Kanadan maalin kattoon ajassa 90+4. Karkumatkalla oli mukana Mislav Orsic, joka syötti loppuosuman.

Kroatia on kahden ottelun jälkeen F-lohkon kärjessä. Toisena lohkossa on Marokko. Kanada tulee jäämään alkulohkoon.