TILANNEHUONE

Historialliset kellot soivat Barcelonalle Münchenissä

08.12.2021 09:04

Historialliset kellot soivat Barcelonalle Münchenissä

Muistaako vielä joku, kun Liverpool voitti Sami Hyypiän johdolla huhtikuussa 2001 Barcelonan UEFA Cupin välierissä. @AOP

Mestarien liiga

Barcelona on historiallisen uhkakuvan edessä, kun se kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan keskiviikkona Bayern Münchenin vieraissa. Mikäli Benfica voittaa samanaikaisesti kotonaan lohkon jumbona yhdellä pisteellä olevan Kiovan Dynamon, Barcelonan on pakko voittaa Bayern tai muuten se jää Mestarien liigassa alkulohkoon ensimmäisen kerran sitten kauden 2000–01.

Samalla Barcelona joutuisi osallistumaan ensimmäisen kerran historiansa aikana Eurooppa-liigaan. Kaudella 2000–01 Barcelona jatkoi europelejään Mestarien liigan lohkopelin jälkeen UEFA Cupissa, jossa se putosi välierissä UEFA Cupin sen kauden lopulliselle voittajalle, Liverpoolille.

Benficalle ei riitä keskiviikkona muu kuin kotivoitto Dynamosta.

F-lohkossa Manchester United on jo varmistanut lohkovoiton, mutta toinen jatkopaikka ratkeaa Atalantan ja Villarrealin yhteenotossa. Villarrealille riittää jatkopaikkaan vierastasapelikin.

G-lohkossa jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus jatkopaikkaan – vieläpä siten, että jokainen joukkue voi voittamalla oman ottelunsa varmistaa jatkopaikan. Vahvimmin jatkopaikassa ovat Lille ja Salzburg, joille molemmilla riittää jatkopaikkaan tasapeli. Lille matkustaa Wolfsburgin vieraaksi ja Salzburg kohtaa kotonaan Sevillan.

H-lohkossa Chelsea ja Juventus ovat varmistaneet jo jatkopaikan. Chelsea kohtaa viimeisessä ottelussa Zenitin vieraissa ja Juventus Malmön kotona. Jos joukkueet ovat keskiviikon jälkeen tasapisteissä, Chelsea on lohkovoittaja keskinäisten otteluiden perusteella.

Jukka Rönkä: Barcelonalla on toki saumansa Münchenissä, mutta kyllä kaikki ilmapuntarin osat näyttävät siihen, että Barca pelaa keväällä Eurooppa-liigassa. Bayern on nykyiselle Barcalle liian kova vastus vieraskentällä – ja on vaikea nähdä, että tässä tilanteessa Benfica kompuroisi kotonaan Kiovan Dynamon kanssa.