HJK aloitti Konferenssiliigan kotitappiolla PAOKille

21.09.2023 21:47

HJK juhli Hassane Banden avausmaalia. @ AOP

Jalkapallo

HJK aloitti Konferenssiliigan lohkovaiheen 2-3 (1-0) -kotitappiolla kreikkalaista PAOKia vastaan Bolt Arenalla torstaina.

Ottelu alkoi HJK:n kannalta synkeästi, kun maalivahti Niki Mäenpään loukkaantui kahdeksan minuutin pelin jälkeen antaessaan pitkää avausta. Mäenpää tuupertui avauksensa jälkeen nurmelle ja jouduttiin kantamaan kentältä pois paareilla. Hänen paikkansa maalipuiden välissä otti Jesse Öst.

HJK meni ottelussa johtoon 35 minuutin pelin jälkeen, kun Hassane Bande puski komeasti takaviistoon Lucas Lingmanin oikealta antaman kulman sisälle. Kulmapotku oli Klubin ensimmäinen ottelussa.

PAOK hallitsi kenttätapahtumia, mutta HJK oli toisen jakson alussa lähellä mennä jo 2-0-johtoon, mutta Bojan Radulovicin laukaus osui vasempaan tolppaan.

Tämä jälkeen heilahti nopeasti toisessa päässä kenttää, kun Konstantinos Koulierakis puski Kiril Despodovin vasemmalta laidalta antaman vapaapotkun maalin edestä Östin ohi. Ottelua oli pelattu tasoitusmaalin syntyessä 54 minuuttia.

PAOK:n 2-1-johtomaali syntyi helpohkosti, kun maalin edessä ollut Despodov tuikkaisi omituisen kierrepallon, joka kimposi tolpan kautta ja ylitti juuri ja juuri maaliviivan. Maali tarkistettiin VAR:ilta mahdollisen paitsion vuoksi, mutta tarkastus oli turha.

Ottelu huipentui lisäajalla. Ensin  Brandon ohjasi PAOKin vastaiskun päätteeksi oikealta tulleen matalan keskityksen ohi Östin. HJK sai välittömästi PAOK:in maalin jälkeen käsivirheestä rangaistuspotkun, jonka Radulovic pisti varmasti sisälle.

PAOK hallitsi selvästi ottelua. Se voitti laukaukset 20-8 ja huippupaikat 4-2. PAOKin maaliodote ottelussa oli 2,22 ja HJK:n 1,25. PAOK voitti myös pallonhallinnan numeroin 56-44.