HJK kärvisteli itsensä ulos Eurooppa-liigasta

17.08.2023 21:02

Topi Keskinen syötti HJK:n ainoan maalin torstaina. @ AOP

Eurocupit

HJK:n tie Eurooppa-liigan karsinnoissa päättyi raastavaan 1-2-kotitappioon azerbaizanilaiselle Qarabaqille torstaina. Näin kahden ottelun yhteismaalit olivat Qarabaqille 4-2.

HJK:n euro-ottelu eivät kuitenkaan päättyneet vielä, sillä se pääsee karsimaan  romanialaista Farul Constanțania vastaan pääsystä Konferenssiliigan lohkopeleihin.

HJK aloitti ottelun lupaavasti, sillä Santeri Hostikka siirsi isännät johtoon 10 minuutin pelin jälkeen Topi Keskisen syötöstä takatolpalle.

Klubin taivas synkkeni kuitenkin nopeasti, kun Kevin Kouassivi-Benissan ajettiin ulos kahdella keltaisella vain kuusi minuuttia myöhemmin. Lisäksi Miro Tenho jouduttiin vaihtamaan 36 minuutin pelin jälkeen päähän tulleen kopsun seurauksena.

Qarabaq tasoitti avain jakson lopulla. Georgios Kanellopoulos rikkoi Abdellah Zoubiria rangaistusalueen sisällä ja Tural Bayramov laukoi rangaistuspotkun ohi Niki Mäenpään.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 56 minuutin pelin jälkeen. Yassine Benzia poimi maalivahti Badavi Hüseynovin avauksen haltuunsa ja jatkoi pallon ohi Mäenpään.