HJK menetti kahden maalin johtonsa lumisateessa

30.11.2023 21:51

Jalkapallo

HJK menetti kahden maalin johdon Konferenssiliigan viimeisessä kotiottelussaan skotlantilaista Aberdeenia vastaan ja joutui tyytymään lopulta 2-2 (2-1) -tasapeliin.

Ottelu pelattiin värikkäissä olosuhteissa, sillä Helsingissä oli ottelun aikana pakkasta miinus kolme astetta. Lisäksi Töölössä satoi lunta. Lumisade kiihtyi toisella jaksolla niin paljon, että ottelu jouduttiin keskeyttämään 73 minuutin pelin jälkeen auraustauon ajaksi.

HJK meni ottelussa 1-0-johtoon 15 minuutin pelin jälkeen, kun Matti Peltola löysi Hassane Banden rangaistusalueen rajan tuntumasta. Bande murtautui boksin sisälle ja nostin pallon Aberdeenin maaliin.

HJK toisen maalin viimeisteli Lucas Lingmanin syötöstä Santeri Hostikka, jonka tarkka laukaus rangaistusalueen sisältä painui helpohkosti pienestä kulmasta ohi Aberdeen maalivahdin Kelle Roosin taakse.

Aberdeenin takaa-ajon käynnisti Agnus MacDonald, jonka 30 metristä 42. minuutilla ampuma upea kanuuna painui Niki Mäenpään vartioiman maalin ylänurkkaan.

Aberdeenin tasoitus tuli kulmapotkusta, kun kapverdeläishyökkääjä Duk pääsi ohjaamaan pallon takakulman tuntumasta maaliin.

HJK:lla on viiden kierroksen jälkeen koossa kaksi pistettä, jotka se on kerännyt kahdesta tasapelistä Aberdeenia vastaan. Aberdeenilla on yksi piste enemmän, sillä se pelasi tasapelin myös lohkoa johtavan PAOK:in kanssa.

HJK kohtaa viimeisessä ottelussaan PAOK:in vieraissa ja Aberdeen Eintracht Frankfurtin kotiottelussa.