TILANNEHUONE

HJK palkkasi valmentajan Malmöstä

03.11.2023 18:01

Veikkausliiga

Veikkausliigan HJK tiedottaa, että seuraan on hankittu päävalmentajaksi FF Malmön tiimistä espanajalainen Ferran Sibilan, 35. Sibilan sopimus on kaksivuotinen. Hän aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa.

Tehtävä on Sibilalle ensimmäinen aikuisten tason päävalmentajantehtävä. Malmön lisäksi hän on ollut vastuullisessa valmennusroolissa Allsvenskanissa GIF Sundsvallissa kaksi vuotta ja IFK Göteborgissa reilut kaksi vuotta. Sibilalla on kokemusta myös Englannin Championshipin Barnselyn valmennustiimistä.

Tällä hetkellä hän valmentaa vielä Malmössä. Malmö taistelee vielä Allsvenskanin mestaruudesta.

”Vaikka Ferran on toiminut aiemmissa seuroissaan apuvalmentajan tittelillä, käytännössä hänen vastuullaan on ollut suunnitella joukkueen pelitapa ja toteuttaa siihen liittyvät harjoitteet sekä Sundsvallissa, Göteborgissa että Barnsleyssa”, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki valottaa.

Toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoo, että HJK haluaa ottaa yhden stepin ylöspäin.

”Ferranin ammatillinen osaaminen on erittäin korkea. Hän on analyyttinen, tiedon kautta toimiva valmentaja, joka opiskelee lajia jatkuvasti. Ferran on rauhallinen, ihmisläheinen persoona, joka kuitenkin vaatii itseltään ja ympäriltään toimivilta ihmisiltä paljon. Ferran on erittäin arvostettu Ruotsissa, ja olen hyvin tyytyväinen, että hän valitsi HJK:n, vaikka Allsvenskanissakin hänelle olisi ollut kysyntää.”