TILANNEHUONE

HJK:lle maalivahti Arsenalin organisaatiosta

08.02.2023 18:02

HJK:lle maalivahti Arsenalin organisaatiosta

HJK vahvisti maalivahtiosastoaan Dejan Ilievilla.©AOP

Veikkausliiga

Jalkapallon Veikkausliigan HJK on hankkinut maalilleen Pohjois-Makedonian maajoukkuevahti Dejan Ilievin, 27. Pelaajan sopimus on 1+1 -vuotinen. Iliev on ollut Valioliigan Arsenalin organisaatiossa mukana lähes kymmenen vuotta. Arsenal scouttasi hänet jo 17-vuotiaana.

”Tein sopimuksen Arsène Wengerin aikana, ja ehdin tietysti nähdä useita eri valmentajia. Lapsuudenidolini Petr Čechin kanssa sain tehdä töitä yhdessä ja oppia häneltä. Toivon pystyväni tuomaan niitä oppeja mukanani Helsinkiin”, Iliev sanoo seuran haastattelussa.

Iliev jäi Arsenalissa lopulta kuitenkin David Ospinan, Bernd Lenon ja Emiliano Martinezin varjoon. Iliev pelasi U18- ja U21-joukkueissa sekä reserviliigassa. Urallaan hän on nyt pelannut myös 2019 Slovakian SKF Seredissä, 2020 Puolan Jagielloniassa ja Englannin Shrewsburyssä, sekä viime keväänä Slovakian AS Trencissä.

Conor Hazardin tavoin Iliev on isokokoinen maajoukkuevahti, joka on kulkenut laadukkaan akatemiapolun. HJK:lla on nyt Ilievin ja Jesse Östin myötä kaksi hyvää maalivahtia ja positiivinen kilpailutilanne maalinsuulla”, HJK:n Head of Scouting Henri Määttä iloitsee.

Pelaajahehkutusta HJK:sta….