HJK:lle upea 2-0-voitto Mariborissa, KuPS taipui

04.08.2022 23:11

Bojan Radulovic iski HJK:n toisen maalin Mariborissa.

Jalkapallo

HJK otti vahvan otteen paikasta Eurooppa-liigan finaalikierroksella kaatamalla slovenialaisen Mariborin torstaina vieraskentällä 2-0 (0-0).

HJK:n molemmat maalit syntyivät pitkistä keskityksistä hajallaan olleen Mariborin puolustuksen jättämiin tiloihin. Ensin Lucas Lingman riisti pallon kesken Mariborin hyökkäyksen ja Atom löysi pitkällä keskityksellä David Brownen oikealta laidalta. Browne pujotteli  Mariborin boksin sisälle ja pelasi hyvin yhteen Santeri Hostikan kanssa, kunnes Browne laukoi pallon takakulmaan. Ottelua oli pelattu tuloloin 47 minuuttia.

Klubin toisen maalia edelsi samankaltainen tilanne. Nyt pitkän pallon otti haltuunsa vasemmalla laidalla Murilo, jonka laukauksen pisti takakulmalta sisällä Bojan Radulovic 64 minuutin kohdalla.

Joukkueet kohtaavat ensi torstaina Helsingissä. Jos Klubi menee jatkoon, se kohtaa Eurooppa-liigan karsintojen play-offsissa tanskalaisen Silkeborgin.

KuPSin taival Konferenssiliigassa vaikeutui sen sijaan huomattavasti, kun se hävisi Turussa sveitsiläiselle Young Boysille 0-2. Vahvasti pelannut Young Boys ei antanut ottelussa juurikaan mahdollisuuksia kuopiolaisille.

Young Boys meni johtoon 25 minuutin pelin jälkeen Jean-Pierre Nsamen rangaistuspotkusta. Meschanck Elia viimeisteli ottelun loppunumerot 40 minuutin pelin jälkeen.