TILANNEHUONE

HJK:n valitus ei mennyt läpi – päätykatsomot kiinni

03.02.2023 16:49

HJK:n valitus ei mennyt läpi – päätykatsomot kiinni

HJK juhli mestaruutta 2022.©AOP

Veikkausliiga

HJK joutuu sulkemaan Bolt-päädyn katsomonsa kahdessa ensimmäisessä Veikkausliigan ottelussaan tällä kaudella. HJK:lle määrättiin rangaistus, kun 17. lokakuuta pelatussa HJK – KuPS -ottelussa kymmenisen HJK:n kannattajaa oli mennyt kentälle pelin aikana ja noin 50 pelin päättymisen jälkeen. Lisäksi kannattajat olivat polttaneet katsomossa soihtuja ja stroboja.

Päätykatsomoiden sulkemisrangaistuksen lisäksi HJK sai kurinpidolta 4000 euron sakot. Kurinpitovaliokunta katsoi HJK:n suhtautuneen myös aikaisemmin saatuun rangaistukseen Klubipäädyn sulkemisesta välinpitämättömästi, koska suljetun katsomonosan kausikorteilla oli HJK–Inter-ottelussa päässyt toiseen katsomoon.

Seura valitti päätöksestä, mutta sitä ei muutettu.

”Tuomitsen jyrkästi sellaiset teot, mistä tässä rangaistaan. Emme voi seurana hyväksyä sellaista käytöstä. Kentälle ryntääminen on ehdoton ”no go”. Kenttä on pyhä paikka. Kaikenlainen väkivalta ja rasismi on seuran arvojen vastaista. Lisäksi kun pyrotekniikka on kiellettyä, niin se on kiellettyä”, HJK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen toteaa seuran sivuilla.

”Ymmärrän, mistä tällainen kollektiivinen rangaistus tulee, mutta syyttömien rankaiseminen on väärin”, Lyytikäinen lisäsi.

Päätykatsomoiden sulkeminen HJK–Honka- ja HJK–VPS-otteluissa 5.4. ja 19.4. pysyy valitusvaliokunnan päätöksellä voimassa.