TILANNEHUONE

HJK:n vastustaja kriisissä – valmentajaa uhkaa potkut

11.08.2022 08:56

HJK:n vastustaja kriisissä – valmentajaa uhkaa potkut

David Browne on ollut hyvässä vireessä niin Suomen kuin Euroopan kentillä. @ AOP

Jalkapallo

HJK:lla on loistavat mahdollisuudet varmistaa paikka Eurooppa-liigan play-off-kierrokselle, jonne pääseminen tietäisi varmaa paikkaa Konferenssiliigan lohkopeleissä.

HJK johtaa otteluparia Mariboria vastaan 2-0 voitettuaan ensimmäisen osaottelun Sloveniassa viikko sitten. Kaiken lisäksi Maribor on ajautunut kotimaansa sarjassa pahaan kriisiin. Joukkue on hävinnyt kauden neljästä ensimmäisestä sarjaottelustaan kolme ja on Slovenian Prva Liigassa viimeisenä.

Päävalmentaja Radovan Karanovićin asema on tukala ja hänen uskotaan saavan potkut nopeimmillaan jopa HJK-ottelun jälkeen, vaikka seuran urheilujohtaja Marko Šuler vakuutti ennen Suomen matkaa, että Karanovićia ei olla erottamassa.

Maribor on hävinnyt nyt neljä ottelua peräkkäin, sillä viime torstaisen HJK-tappion jälkeen se hävisi viikonloppuna Olimpija Ljubljanalle 0-2.

2.00 for HJK to beat Maribor at home! Play now at LeoVegas!

Mariborilta puuttuvat Helsinki-matkalta puolustajat Martin Milec ja Max Watson. Kumpikin on sivussa polvivamman vuoksi. HJK:lta ovat sivussa Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Roope Riski, Manuel Martic ja Valtteri Moren.

Jos HJK menee jatkoon, se kohtaa Eurooppa-liigan play-off-kierroksella tanskalaisen Silkeborgin. Sen otteluparin voittaja selviytyy Eurooppa-liigan lohkopeleihin ja häviäjä Konferenssi-liigan lohkopeleihin.

Jos HJK vastoin kaikkia odotuksia putoaisi tänään Eurooppa-liigasta, sen pelit jatkuisivat Konferenssi-liigan playoff-kierroksella, jossa se kohtaisi voittajan Shakhter Soligorskin ja CFR Cluj’n välisestä otteluparista. Ottelupari on nyt tasatilanteessa 0-0.