Hollanti iski kauniimmat numerot kuin olisi ansainnut

21.11.2022 20:07

Cody Gakpo ja Frenkie de Jong juonivat Hollannin avausmaalin. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Hollanti aloitti MM-kisat numerollisesti turvallisella 2-0-voitolla Senegalista. Kahden maalin voitto ei vastaa ottelun tapahtumia, sillä Senegal oli toisella jaksolla parempi joukkue ennen Hollannin johtomaalia. Ensimmäistä jaksoa hallitsi vastaavasti Hollanti.

Ottelu näytti jäävän maalittomaksi, kunnes PSV:n sensaatio Cody Gakpo pukkasi 79. minuutilla takaraivollaan Frenkie de Jongin keskityksen sisälle kolmen Senegalin puolustajan keskeltä. Gakpo on tehnyt tällä kaudella Hollannin liigassa jo yhdeksän maalia ja antanut 12 maalisyöttöä. MM-turnaus on.

Viimeinen sinetti Hollannin voitolle iskettiin lisäajan viimeisillä hetkillä, kun Memphis Depay otti haltuunsa erinomaisen ottelun pelanneen Hollannin maalivahdin Andries Noppertin pitkän avauksen ja Eduardo Mendy sylkäisi helpohkon laukauksen Davy Klaassenille, jolla oli helppo työ viimeistellä Hollannin toinen osuma.

Voitosta huolimatta Hollannin esitys oli pelillisesti pettymys. Se aloitti ottelun terävästi ja loi muutaman hyvän tekopaikan, mutta sitten ottelu alkoi tasaantua ja hallinta siirtyi etenkin toisella jaksolla Senegalille. Heerenveenissä pelaavan Noppertin hyvät torjunnat pitivät ottelun kuitenkin tasaisena – ja Hollannille mahdollisuuden iskeä kiinni voittoon.

Noppertin hyvien torjuntojen lisäksi Afrikan mestaruuden helmikuussa voittanut Senegal kärsi selvästi ykköstähtensä Sadio Manén poissaolosta. Mané joutuu jättämään kisat kokonaan väliin loukkaantumisen vuoksi.

Senegalin hallinasta kertoo se, että se voitti laukaukset 15-10 ja sen maaliodote oli 0,80 maalia, kun Hollannilla vastaava lukema oli 0,66 maalia.