Hollanti käänsi Turkin ympäri ja eteni välieriin

06.07.2024 23:54

Euro2024

Hollanti nousi sillasta Turkkia vastaan toisella jaksolla ja eteni EM-kisojen välieriin kaatamalla vahvasti taistelleen Turkin puolivälierissä 2-1 (0-1).

Turkki meni johtoon avausjaksolla, kun pallo pomppasi kulman jälkitilanteesta Arda Gülerille, joka nosti sen maalin takakulmalle, josta Samet Akaydin puski pallon maaliin.

Güler kolisutteli toisella jaksolla maalipuita, kunnes Hollanti tuli takaa ja käänsi ottelun kuudessa minuutissa ylösalaisin.

Hollannin avausmaali syntyi 70 minuutin pelin jälkeen. Memphis Depay ja Jerdy Schouten juonivat keskityksen, jonka Stefan de Vrij jatkoi Turkin maaliin. Kuutta minuuttia myöhemmin Cody Gakpo ruhjoi pallon maaliin edestä Turkin maaliin maalivahdin Mert Müldürin kautta.

Hollanti kohtaa välierissä Englannin, joka voitti aiemmin lauantaina rangaistuspotkukisan jälkeen Sveitsin. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona Dortmundissa.