Hollanti piti mestarisuosikin kurissa

27.07.2023 06:57

Hollannin Jill Roord (oik.) teki ottelun ensimmäisen maalin.©AOP

Jalkapallo

Kestosuosikki USA jäi alakynteen naisten jalkapallon MM-kisojen ottelussaan Hollantia vastaan heti ottelun alussa. Hollanti meni Wellingtonissa pelatussa ottelussa johtoon reilun vartin pelin jälkeen Jill Roordin maalilla. Hollanti oli päättäväinen ja sillä oli selvästi missio. Se pelasi 2019 MM-finaalissa USA:ta vastaan ja hävisi 2–0.

Kolmatta peräkkäistä mestaruutta jahtaava USA lähti otteluun suosikkina. Se sai lopulta viimeisteltyä yhden maalin toisella puoliajalla ja ottelu päättyi 1–1-tasatulokseen Lindsey Horanin tehtyä tasoitusosuman 62. minuutilla.

USA koki matsissa kovaa turhautumista. Julie Ertz oli kerran lähellä pukata pallon maaliin ja Alex Morganin veto tuomittiin paitsioksi.

USA johtaa ottelun jälkeen E-lohkoa neljällä pisteellään, mutta myös Hollannilla on koossa neljä pinnaa. USA kohtaa seuraavaksi Portugalin MM-lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan ensi viikon tiistaina. USA:lla on vastassa Vietnam.