Hollanti purjehti helposti puolivälieriin

02.07.2024 20:58

Euro2024

Cody Gakpo ja Donyell Malen nousivat Hollannin sankareiksi, kun Hollanti selvitti tiensä jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin lyömällä Romanian 3-0 (1-0) Münchenissä tiistaina.

Romania hallitsi ensimmäistä kymmentä minuuttia, mutta sen jälkeen ote siirtyi Hollannille. Jää murtui ensimmäisen kerran 20 minuutin pelin jälkeen, kun Gakpo laukoi pallon etukulmasta sisälle.

Romania pystyi uhkaamaan Hollantia vain yksittäisillä hyökkäyksillä, mutta mitään todellista vaaraa Hollannilla ei ollut.

Malen liittyi ilotulitukseen mukaan toisen jakson lopulla. Kun peliä oli pelattu 83 minuuttia Gakpo voitti pallon päätyrajalla ja syötti maalin edessä olleelle Malenille, jolla oli helppo työ iskeä Hollannin toinen maali.

Hollannin kolmas syntyi lisäajalla Malenin purjehdittua Romanian puolustuksen läpi ja ammuttua pallon sisälle.

Hollanti voitti ottelussa laukaukset peräti 23-5. Sen maaliodote oli 2,75 maalia, kun Romanialla se oli vain 0,28 maalia.

Hollanti kohtaa puolivälierissä voittajan ottelusta Itävalta-Turkki.