TILANNEHUONE

Honka matkalla takaisin kärkikahinoihin

14.03.2022 09:34

Honka matkalla takaisin kärkikahinoihin

Hongan Agon Sadiku on tehnyt jo kolme koppaa Liigacupissa. @AOP

Veikkausliiga

SJK ja Honka ratkaisevat maanantain Seinäjoella Liigacupin toisen finaalipaikan kohtalon. FC Inter selvitti tiensä lauantaina pelattavaan finaaliin kaatamalla Hakan rangaistuspotkukisan jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi maalittomana, minkä jälkeen ammuttiin rangaistuspotkut. Ne Inter vei nimiinsä 5-4.

SJK ja Honka lähtevät maanantaina toiseen välierään erilaisista asetelmista.

Honka jatkaa Vesa Vasaran valmennuksessa raskaan kauden jälkeen, mutta joukkue vaikuttaa viime vuotta pirteämmältä ja on väläytellyt hienoa peliä talven otteluissa. Jos Hongan hankinnat ulkomailta osuvat, saattavat espoolaiset palata mukaan liigan kärkikahinoihin. Mielenkiintoista on myös nähdä mikä tulee olemaan kolmesti Liigacupissa osuneen 19-vuotiaan Agon Sadikun panos tulevalla kaudella.

SJK:hon HIFK:sta siirtynyt valmentaja Joaquin Gómez on saanut positiivisen alun Seinäjoella. Etenkin voitto Liigacupissa KuPSista oli hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä.

Ottelusta tulee taktisesti mielenkiintoinen ja on kiinnostavaa nähdä, onko Gómez saanut tuotua seuraan tervettä puolustuslinjan ja keskikenttälinjan yhteistoimintaa. Sen puuttumisen esimerkiksi Honka on aiempina vuosina surutta käyttänyt hyväkseen.

Ottelupari on niin tasainen, että myös Seinäjoella ilta saattaa päättyä rankkareihin.

Teksti: Joel Perovuo