Hradeckyn Leverkusen varmisti mestaruuden

14.04.2024 20:25

Jalkapallo

Bayer 04 Leverkusen teki sunnuntaina historiaa varmistamalla 120-vuotisen seurahistoriansa ensimmäisen Bundesliigan mestaruuden. Voitto varmistui aikaisin, kautta on jäljellä vielä viisi ottelua. Leverkusen ei ole hävinnyt kaudella otteluakaan.

Ratkaisevassa matsissa Leverkusen kohtasi kotonaan Werder Bremenin ja voitti maalein 5–0 (1–0). Leverkusenin maaleista vastasivat Victor Boniface rangaistuspotkusta 25. minuutilla, Xhaka 60. minuutilla, sekä Florian Wirtz hattutempulla. Hän iski maalisa 68. minuutilla, 83. minuutilla ja 90. minuutilla.

Suomen maajoukkueen luottoveskari ja Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky oli vahtitöissä Leverkusenin maalilla ratkaisuottelussa. Bremen teki laukauksia maalia kohti kolme.

Peliajan päätyttyä joukkueen kannattajat rynnivät kentälle ja juhlat alkoivat.

Päävalmentaja Xabi Alonso on nostanut Leverkusenin Bundesliigan ykköseksi…