Huberdeau ohitti Jokisen – Barkov ja Rantanen tehoille

19.03.2022 07:50

Jonathan Huberdeau on toisena NHL:n pistepörssissä.@AOP

Sekä Mikko Rantanen että Aleksander Barkov auttoivat kaveria maalinteossa perjantain NHL-kierroksella. Floridan tähti Jonathan Huberdeau ohitti Olli Jokisen Panthers-maalimäärän.

NOLLA. Florida Panthers nollasi Anaheim Ducksin lukemin 3-0 perjantaina. Florida teki maalinsa kahdessa ensimmäisessä erässä. Jonathan Huberdeau teki ensin ylivoimaosuman ja seitsemän sekuntia ennen ensimmäisen erän päättymistä 2-0-0suman, jossa Aleksander Barkov auttoi syötöllään.  Toisessa erässä nestori Joe Thornton teki kauden viidennen osumansa. Pantterit olivat pommitustuulella. John Gibson torjui 39 kiekkoa Anaheimin maalilla.

20-vuotias Panthers-vahti Michael Knight pelasi ottelussa NHL-uransa ensimmäisen nollapelin. Knight torjui ottelussa 17 kiekkoa. Hän on saanut peliaikaa, koska ykkösvahti Sergeri Bobrovsky on ollut sairaana. Panthers-puolustaja Aaron Ekblad joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisessä erässä törmättyään yhteen Barkovin kanssa ja loukattuaan jalkansa.

Huberdeau ohitti maaleillaan Olli Jokisen Floridan toiseksi kovimpana maalintekijänä. Huberdeaun tilillä on nyt 189 maalia 653 ottelussa, kun Jokinen viimeisteli Panthers-urallaan 188 maalia 567 ottelussa.

SYÖTÖT. Mikko Rantanen keräsi kaksi syöttöpistettä Avalanchen kohdatessa Haihallissa San Jose Sharksin. Avalanche voitti ottelun 5-3. Rantanen antoi hienon syötön Nazem Kadrin ylivoimalla tekemään ottelun avausmaaliin. Seuraavan kerran suomalaishyökkääjä keräsi pisteen ottelun viimeisessä maalissa, kun Valeri Nichushkin siirsi numerot 5-3:een vetämällä kiekon tyhjiin 15 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Ottelu tuntui aika selvältä jo toisen erän puolivälissä, kun Avalanche johti jo 4-0. Sharksin takaa-ajo onnistui kuitenkin puolittain. Sharks teki kolme maalia peräjälkeen, mutta eihän se riittänyt.