Huikea Granlund tähtenä Kanen paluuottelussa

08.12.2023 06:43

Detroit Red Wings sai torstaina vieraakseen liigan häntäpään San Jose Sharksin. Ottelun valokeilassa oli ensimmäistä kertaa Wings-paidassa viilettänyt tähtihyökkääjä Patrick Kane, joka palasi nyt NHL-jäille puolen vuoden lonkkaleikkaushuilin jälkeen. Kanen paluu sujui pisteittä ja ottelussa tuikki toinen tähti.

Sharksin Mikael Granlund valittiin ottelun ykköstähdeksi tehoillaan 1+2. Hän ratkaisi ottelun voiton ja lisäksi syötti Fabian Zetterlundin 2–4-alivoimamaalin toisessa erässä ja Tomas Hertl’n 5–5-tasoituksen kolmannessa erässä.

Sharks rynnisti ottelussa lopulta uskomattomasti voittoon jatkoajalla maalein 6–5 (0–0,4–4,1–1,1–0).

Detroit ehti ottelussa jo peräti 4–0-johtoasemaan toisen erän alkupuolen maaleillaan. Sharks vaihtoi maalilta Mackenzie Blackwoodin pois neljän päästetyn jälkeen ja loppupelin torjui Kaapo Kähkönen. Sitten Sharks teki uskomattoman neljän maalin kirin erän viiden viimeisen minuutin aikana ja nousi tasoihin. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tekivät vielä yhdet osumat, mutta ottelun ratkaisi jatkoajan 37 sekunnilla Granlund tyylipuhtaalla osumallaan. Maali oli hyökkääjän NHL-uran 500:s tehopinna.

Ville Husso torjui Detroitin maalilla 30 kertaa. Kähköselle torjuntoja kertyi lopulta 10. Sharksin Nico Strum ja Hertl tekivät molemmat kaksi maalia. Myös Detroitin Michael Rasmussen teki kaksi.

Voitto on Sharksin toinen peräkkäinen. Tappio katkaisi Detroitin kolmen voiton putken.