TILANNEHUONE

Huikea tulos seipäässä – voitto Suomeen

05.08.2023 18:33

Huikea tulos seipäässä – voitto Suomeen

Urho Kujanpää onnistui Universiadeissa.©AOP

Yleisurheilu

Suomen Urho Kujanpää, 26, hyppäsi seiväshypyn mestariksi Kiinan Chengdunin Universiadeissa. Kujanpään ylitti voittokorkeuden 555 toisellaan.

Hopealle hypännyt Thaimaan Patsapong Amsamarng ylitti voittokorkeuden vasta kolmannellaan. Hän oli aiemmin johdossa ylitettyään korkeudet 525, 535 ja 545 ensimmäisellään. Kujanpää puolestaan pudotti kerran 535:stä ja hän myös aloitti alempaa korkeudesta 510. Pronssille hyppäsi Hollannin Koen Van Der Wijst tuloksella 545.

”Nyt on tyhjä olo, enkä pysty heti ymmärtämään tämän voiton merkitystä. En ole ollut koskaan arvokisoissa mitaleilla ja finaalissakin vain kerran, joten tämä oli uusi tilanne. En halunnut asettaa finaaliin itselleni paineita, lähdin vain suorittamaan ja vähän myös nauttimaan”, Kujanpää sanoi liiton haastattelussa.

”560:een ei osunut kunnon hyppyä, vaikka korkeus olisi voinut riittääkin. Käytin samaa seivästä kuin 555:ssä, mutta ei vain napsahtanut kunnolla. Muuten hyppyni eivät tuntuneet mitenkään erityiseltä, se oli vain sellaista suorittamista.”

Kujanpää on mukana myös viikon päästä alkavissa MM-kisoissa Unkarissa.