Hurja myrsky nosti Jaloset MM-pronssille

29.05.2022 17:46

David Pastrnak iski hattutempun USA:n verkkoon @ AOP

Jääkiekko

Kari Jalosen luotsaama Tšekki nousi komean takaa-ajon jälkeen pronssiottelun voittoon kaatamalla USA:n 8-4 (1-2, 1-1, 6-1). Samalla Tšekki otti ensimmäisen MM-mitalinsa sitten kevään 2012, jolloin se voitti samaten pronssia

USA johti ottelua parhaimmillaan Karson Kuhlmanin kahdella ja Adam Gaudetten maaleilla jo 3-1. Tšekin avausmaalin ensimmäisessä erässä Jiri Cernoch. Jiri Smejkal kavensi toisen erän puolivälissä 2-3:een, mutta varsinainen rytinä alkoi kolmannessa erässä. David Pastrnak tasoitti 51 sekunnin jälkeen ja Roman Cervenka ja Pastrnak käänsivät ottelun ylösalaisin seuraavien kolmen minuutin aikana. David Kampf iski vielä erän lopulla kaksi osumaa, toisen alivoimalla ja toisen tyhjiin. Thomas Bordeleu kavensin vielä 4-7, kunnes Pastrnak täydensi hattutempun ja ottelun loppunumerot.

Tšekki hävisi lauantain välierässä Kanadalle 1-6 ja siksi pronssiottelun voittaminen maistui erittäin makealle niin Jaloselle kuin koko joukkueelle.

Tšekki on edelleen jääkiekon suurvalta, vaikka sen edellisestä maailmanmestaruudesta on kulunut jo 12 vuotta – ja edellisestä mitalista ennen tätä päivää kymmenen vuotta. Tšekki on myös olympiavoittaja – vuodelta 1998 Naganosta.