Hurske ja Lakka voittoon pika-aidoissa

19.07.2023 20:22

Suomen ykkösaituri Reetta Hurske voitti Lappeenrannassa.©AOP

Yleisurheilu

Suomen pika-aitojen SE-nainen Reetta Hurske ei ollut terävimmillään Lappeenrannan GP-kisassa. Treenitauolta palannut Hurske voitti kilpailun, mutta suoritus ei ollut terävintä hursketta. Hän taittoi matkan aikaan 13,11. Alkuerä taittui kuitenkin aikaan 12,98.

”Alkuerässä tuli kolhu ensimmäiseen aitaan, mutta juoksu oli ok. Kisan loppu oli tuhnumpi”, Hurske totesi Ylen haastattelussa.

”Juoksisin mielelläni yhtä lähtöä per ilta. Nyt ei tainnut olla edes tuntia välissä.”

Finaalissa startti jouduttiin uusimaan, mutta kukaan ei varastanut ja juoksijoille näytettiin vihreää korttia.

”Vähän on tahmeeta teknisesti. Alkuerä oli ok, vaikka kolhu aitaan vei vauhdin. Jälkimmäinen juoksu oli surkea. En ole tyytyväinen.”

Kisan kakkonen oli ennätyksellään 13,20 Saara Keskitalo ja kolmanneksi aitoi Viron Diana Suuman ajalla 13,29.

Miesten kisan voittoon aitoi Elmo Lakka kauden parhaallaan 13,43. Kisan kakkonen oli Turkin Mikdat Sevler myös ennätysajallaan 13,63. Kolmanneksi nousi Ruotsin Joel Bengtsson ajalla 13,69. Samalla ajalla juoksi neljänneksi Australian Nicholas Andrews.

Myös miesten startti uusittiin. Mustan kortin sai Pyry Santahuhta.