Hurske EM-finaalin kuudes – Kuusiniemi seitsemäs

08.06.2024 23:22

Yleisurheilun EM

Reetta Hurske oli kuudes Rooman EM-kisojen naisten 100 metrin pika-aitojen finaalissa. Hurske juoksi ajan 12,84. Hurske oli ensimmäinen suomalaisnainen lajin finaalissa sitten vuoden 1969 ja hän juoksi Suomen kaikkien aikojen parhaan pika-aitojen sijoituksen EM-kisoissa.

Lauantain finaalissa juostiin vauhdikkaasti. Voiton vei Ranskan Cyrena Samba-Mayela kisaennäytsajalla 12.31. EM-hopeaa otti Hurskeen vieressä aitonut Sveitsin Ditaji Kambundji ajalla 12,40. Mestaruutta puolustanut Puolan Pia Skrzyszowska jätettiin nyt pronssille. Hän ylitti maaliviivan ajalla 12.42, joka oli hänen kauden parhaansa.

Santeri Kuusiniemi pääsi mukaan miesten 110 metrin pika-aitafinaaliin hyvityspäätöksellä, kun Puolan Jakub Szymanski kompuroi hänen radalleen ja päälleen välierässä. Kuusiniemi oli lopulta finaalin seitsemäs ajalla 13,84.

Miestenkin finaalissa juostiin lujaa. Italian Lorenzo Ndele Simonelli juoksi voittoon uudella Euroopan kärkiajalla 13,05. EM-hopealle nousi Espanjan Enrique Llopis uudella ennätysajallaan 13,16. Pronssille pyrähti Sveitsin Jason Joseph ajalla 13,43.