Husso onnistui torjunnoissaan, Columbus voittoon

25.11.2023 05:18

Detroit Red Wings voitti kiitospäivänä Boston Bruinsin jo toista kertaa tällä kaudella. Makea voitto tuli Bostonin kotihallissa lukemin 5–2 (2–0,1–1,2–1). Voitto siivitti Detroitin kahden peräkkäisen voiton putkeen. Ville Husso torjui Wings-maalilla 25 kertaa.

Columbus Blue Jackets otti perjantaina toisen peräkkäisen voittonsa tällä viikolla, kun New Jersey Devils kaatui päivä ottelussa kotonaan maalein 1–2(1–2,0–0,0–0). Metropolitan divisioonan hännille Columbuksen seuraksi pudonnut Devils on nyt kolmen ottelun tappioputkessa. Kiitospäivän ottelussa maalit tehtiin ensimmäisessä erässä. Columbukselle osuivat Boone Jenner ja Eric Robinson. Devilsin maalin teki Alexander Holtz. Columbuksen maalivahti Elvis Merzlikins oli joukkueensa voiton tae. Hän teki 37 mahtitorjuntaa. Patrik Laine laukoi kahdesti ja pelasi reilut 12 minuuttia. Hän sai Holtzin mailasta kasvoihinsa osumaa ensimmäisessä erässä ja pelaamineen hyytyi siihen.

Mika Zibanejad teki kaksi maalia ja Chris Kreider yhden New York Rangersin voittaessa Philadelphia Flyersin 3–1(2–0,1–1,0–0). Rangerskin on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Kaapo Kakko ei yltänyt tehopisteille ottelussa. Peliaikaakin tuli niukalti, vain reilut yhdeksän minuuttia. Igor Shestjorkin torjui Rangersin maalilla 36 kertaa, mutta Sean Couturier onnistui pilaamaan veskarin nollapelin.

Edmonton Oilers voitti Washington Capitalsin vieraissa maalein 5–0 (2–0,3–0,0–0). Leon Draisaitl teki kaksi maalia, sekä Evander Kane, Ryan Nugent-Hopkins ja Evan Bouchard yhden mieheen. Connor McDavid syötti neljä. Stuart Skinner torjui ensimmäisen nollansa tällä kaudella 25 torjunnalla. Voitto katkaisi Oilersin kolmen ottelun tappioputken. Washingtonille häviö oli ensimmäinen viiteen otteluun.

Kevin Lankinen torjui Nashville Predatorsin maalilla 36 kiekkoa ja joukkue voitti St. Louis Bluesin vieraissa peräti maalein 8–3(3–1,4–1,1–1). Voitto oli Predatorsille neljäs peräkkäinen.

Tuore isä, Ville Husso, antoi pari kommenttia ottelun jälkeen…