Husso pelasti minkä pystyi – McDavid iski niitin

02.04.2022 07:58

Ville Husson apua tarvittiin kesken Oilers-pelin.@AOP

Edmonton Oilers johti ottelua St. Louis Bluesia vastaan kotihallissaan ensimmäisen erän jälkeen jo 4-1. Johto suli loppua kohden ja lopulta mentiin jatkoajalle 5-5-tilanteessa. Vaikka ensimmäinen erä oli Oilersin, Blues näytti jälleen sinnikkyyttään. Se nousi neljän eri maalintekijän voimin tasoihin kahden seuraavan erän aikana. Oilersin kova startti oli tosin liikaa Blues-vahti Jordan Binningtonille, joka vaihdettiin Ville Hussoon neljän päästetyn maalin ja reilun 13 minuutin peliajan jälkeen. Vaihtoon päädyttiin sen jälkeen, kun Evender Kane teki alivoimamaalin ja lähes heti perään Connor McDavidin iskettyä 4-1-osuman.

Husso teki ottelussa 25 torjuntaa. Ottelu ratkesi reilun minuutin jatkoajan jälkeen McDavidin iskuun. 5-1-maali oli tähden kauden 39:s. Sen syötti Leon Draisaitl, jolle syöttöpinna oli kauden 50:s. Kaksikko oli muutenkin kovin aktiivinen ottelussa. McDavid laukoi kuusi kertaa ensimmäisessä erässä ja kymmenen koko pelissä. Draisaitl veti seitsemän laukausta. Oilersin laukauksia oli ottelussa yhteensä 39. Oilersin maalilla oli  taiteiluvuorossa Mike Smith. Hän teki 31 torjuntaa. Veskari kertoi, että joukkue haluaa rakentaa kovaa kotimainetta. Vastustajan pitää tuntea nahoissaan Rogers Placen taika.

”Fanien paluu ja siitä tuleva energia ovat iso asia. Sitä haluaa tehdä kotihallistaan vastustajalle vaikean ympäristön, sellaisen jossa on hyvin hankalaa pelata”, Smith sanoi toimittajille.

MUUTA: Predatorsin Eeli Tolvaselle merkittiin syöttöpiste ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Juuse Saros teki 31 torjuntaa. Predators hävisi ottelun 3-4. NY Islander pelasi nollapelin lukemin 3-0 NY Rangersia vastaan Madisonilla. Semjon Varlamov pysäytti 27 kiekkoa ja varmisti 36:nnen nollapelin urallaan. Igor Shestrjorkin teki 15 torjuntaa. Rangersin neljän ottelun voittoputki katkesi siihen. Chicagon Kevin Lankinen torjui 38 kiekkoa Blackhawksin 2-5-tappio-ottelussa Tampa Bayta vastaan Floridassa. Ottawa Senatorsin rookievahti Mads Søgaard teki NHL-debyytissään Detroitia vastaan 27 torjuntaa. Senators voitti 5-2 ja Søgaard valittiin ottelun ykköstähdeksi.