TILANNEHUONE

Husso torjui heti nollapelin

15.10.2022 08:16

Husso torjui heti nollapelin

Ville Husso auttoi Detroitin voittoon.©AOP

NHL

Maalivahti Ville Husso nosti itsensä illan kakkostähdeksi torjuessaan uudelle joukkueelleen Detroitille nollapelin. Red Wings voitti kotonaan 3-0. Husso teki ottelussa 29 torjuntaa ja nollapeli oli hänelle NHL-uran neljäs.

”Tämä oli yksi niitä otteluita, jollaisista maalivahti nauttii. Sitä luottaa joukkueeseen edessään ja jätkät tekee hyvää työtä laukauksien blokkaamisessa. Tämä oli hyvä matsi”, Husso iloitsi ESPN:llä.

Illan ykköstähti oli ruotsalaishyökkääjä Elmer Söderblom, joka teki ottelun avausmaalin kolmannessa erässä. Vahvan preseasonin pelannut Söderblom pelasi ottelussa NHL-debyyttiään. 21-vuotias pelaaja siirtyi Detroitiin tälle kaudelle Ruotsin liigan Frölundasta ja vakuutti heti valmennusjohdon.

Husso ei ollut ainoa suomalaisonnistuja. Detroitiin kesällä myös siirtynyt puolustaja Olli Määttä avasi pistetilinsä laittamalla kiekon tyhjiin ottelun lopussa.

Jake Allen teki Montrealin maalilla 39 torjuntaa. Allenin mielestä Detroit sai päälle hyvän kotienergian, joka toi tulosta. Montreal aloitti kauden myös kotivoitolla. Se voitti keskiviikkona kotonaan Toronton 4-3.