Husso torjui voiton – Rantaselta siisti ratkaisuveto

15.10.2023 08:34

Florida Panthers otti toisen tappionsa lauantaina. Winnipeg Jets oli vahvempi kotikentällään maalein 6–4 (1-1,3-1,2-2). Aleksander Barkov avasi kuitenkin pistetilinsä syöttämällä kaksi maalia. Hän auttoi maalinteossa kahdesti Evan Rodriguesia. Rodrigues oli lyönnissä, hän myös syötti kaksi maalia. Jetsin Rasmus Kupari keräsi myös syöttöpisteen, sillä Morgan Barron iski Kuparin esitöistä joukkueensa 3–2-johtoon toisessa erässä.

Juuse Saros torjui 28 kiekkoa Predatorsin maalilla, mutta Boston Bruins oli vahvempi kotonaan ja voitti maalein 3–2 (1-1,1-1,1-0). Bostonin voiton takaksi Jeremy Swayman 33 torjuntaa ja James van Riemsdykin kaksi ylivoimamaalia.

Ville Husso torjui 21 kertaa Detroitin maalilla Tampa Bayta vastaan ja Detroit voitti kotiottelunsa 6–4 (2-2,2-1,2-1). Voitosta huolimatta Husson torjuntavarmuus jäi 84 prosenttiin. Tampan Waltteri Merelä ei kerännyt tehoja ja Detroitin Olli Määttä puolusti lähes 12 minuuttia, mikä oli vähiten joukkueen pakeista. Detroitin stara oli synnyinseuduilleen paluun tehnyt Alex DeBrincat, joka teki kaksi osumaa ja syötti yhden.

Columbuksen Boone Jenner teki joukkueensa kolme ensimmäistä maalia kotiottelussa NY Rangersia vastaan. Columbus voitti ottelun 5–3 (2-1,2-01-2). Myös Patrik Laine pääsi tehoille. Hän syötti David Jiricekin 4–1-osuman toisen erän puolivälin jälkeen. Syöttöpinna oli suomalaisen kauden ensimmäinen. Hänen tehotilastonsa näyttää nyt 1+1. Rangersin Kaapo Kakko jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Mikko Rantanen ratkaisi rankkarillaan Colorado Avalanchen 2-1 (0-1,0-0,1-0,1-0) voiton San Jose Sharksista Kaliforniassa. Ottelu oli pitkään Sharksin hallussa ensimmäisen erän maalilla, mutta Cale Makarin 1–1-tasoitus kolmannen erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla vei ottelun jatkoille ja lopulta voittolaukauksille. Mikael Granlund ei ollut Sharksin pelaavassa kokoonpanossa loukkaantumisen vuoksi.

Sillä lailla. Moose tietää miten vierashalli hiljennetään….