Hussolla tehokas ilta, Teräväinen ja Aho terässä

05.12.2021 07:51

Ville Husso oli sinnikäs ja vaikea ohitettava St.Louis Bluesin maalilla. @AOP

Floridan Sunrisessa pelattiin jälleen trilleri. St. Louis Blues sai matkaansa pisteen venyttämällä pelin voittolaukauksille asti. Ottelu päättyi isännille 4-3. Illan suomalaispelaaja oli ehdottomasti St.Louisin maalivahti Ville Husso, joka torjui maalillaan peräti 48 kertaa. Husso valitiin myös ottelun tähdistöön. NHL:n haastattelussa Husso oli iloinen siitä, että saa pelata peräkkäisiä pelejä. Silloin vire pysyy paremmin.

Floridan Anton Lundell keräsi jälleen kaksi syöttöpistettä, hän oli syöttämässä Maxim Mamin kahta osumaa.

Carolina Hurricanes löysi jälleen voittavalle polulle ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Carolina voitti lauantaina peräti 6-3 (2-1,3-1,1-0). Teuvo Teräväinen teki ottelussa kaksi osumaa, joita molempia oli syöttämässä Sebastian Aho. Jälkimmäisen osuman kaksikko taiteili alivoimalla. Aho tehoili vielä syötön Nino Niederreiterin 5-1-osumaan. Buffalon Henri Jokiharju onnistui myös. Hän kavensi ottelun ensimmäisessä erässä 1-2:een. Antti Raanta ahkeroi Carolinan maalilla 32 torjuntaa torjuntaprosentilla 94,1.

Nashville Predators ja Montreal Canadiens pelasivat kiivaan ottelun, mutta lopulta Montreal taipui jälleen. Ottelu Predatorsille 4-3(1-0,1-2,1-1,1-0). Predatorsin Eeli Tolvanen teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Mikael Granlund oli syöttämässä Filip Forsbergin ratkaisuosumaa. Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 20 kiekkoa. Virkaveli toisella puolella kaukaloa oli kiireisempi. Jake Allen torjui peräti 40 kiekkoa.

Tampa Bay Lightning voitti Boston Bruinsin vieraissa jatkoajalla 3-1 (1-0,1-1,0-1,1-0). Ottelun suomalaistehoista vastasi Erik Haula, joka oli syöttämässä Charlie Coylen 1-2-kavennusta toisessa erässä.

Chicago Blackhawks kävi lauantaina vierailulla New Yorkin Madison Square Gardenissa. Rangers jatkoi voittoputkeaan jo kuuteen voittamalla tiukan ottelun 3-2. (0-1, 2-1,1-1). Blackhawksin maalilla torjui Kevin Lankinen. Hän pysäytti kiekon 28 kertaa.

Washington Capitalsin nestorihyökkääjä Alex Ovetschkin teki uransa 750:n maalin ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Maali oli myös ottelun voittomaali. Capitals voitti kotonaan 3-1.

Lauantain kierroksella ratkottiin kymmenestä ottelusta varsinaisella peliajalla vain neljä. Kaikki muut venyivät jatkoajoille tai voittolaukauskilpailuun.