Hussolta jälleen upeat torjunnat – paljon luottamusta

05.04.2022 09:11

St. Louisin Ville Husso teki 21 torjuntaa maalillaan ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Se riitti 5-1-voittoon kotihallissa. Ensimmäisessä erässä Blues laukoi kymmenen kertaa Coyotes-maalia kohden, mutta kiekko ei mennyt sisään. Tolppiin se osui kolmasti. Toisessa erässä joukkue teki sitten mahtavat neljä osumaa.

Ottelu oli jo kuudes peräkkäinen Hussolle ja niistä kuudesta viimeisestä on tilillä neljä voittoa ja kaksi tappiota. Husso on jo ohittanut Jordan Binningtonin luottamuksessa. Hänen odotetaan olevan maalilla myös keskiviikkona, kun Blues kohtaa Krakenin.

St.Louisissa aletaan olla hieman huolissaan maalivahtitilanteesta. Binnington on se, jolla on jatkosopimus. Husson, 27, paperi loppuu tähän kauteen. Kun Husso torjui Arizonan Michael Carconen irtiottovedon 4,4 sekuntia ennen toisen erän loppua itsevarmasti, huusi yleisö yhteen ääneen ”Huuuuuuus!”. Hyville veskareille on ottajia NHL-jäillä, mutta St.Louisissa ei varmasti haluta myöskään luopua sellaisesta.

MUUTA: Patrik Laine keräsi syöttöpisteen Columbuksen Zach Werenskin tekemästä 2-2-tasoituksesta ottelussa Bostonia vastaan. Boston voitti ottelun 3-2. Toronton Auston Matthews teki kypärätempun ja yhden syötön ottelussa Tampa Bayta vastaan. Hyökkääjän tehot ovat 54+38. Hän on tehnyt maalin kuudessa peräkkäisessä ottelussa.