Husson taika puree, nyt kaatui Vancouver

24.01.2022 08:06

Ville Husso torjui sunnuntaina voiton Vancouverista.@AOP

Ville Husso oli jälleen tulessa, kun St. Louis Blues voitti Vancouver Canucksin vieraissa 3-1. Husso teki ottelussa 38 torjuntaa, joilla nimi merkattiin jälleen myös tähdistöön. Startti oli Husson kolmas peräkkäinen. Husson edellinen taidonnäyte oli perjantainen nollapeli (5-0) Seattle Krakenia vastaan. Vancouver joutui otteluun oudossa tilanteessa. Sen oli hankittava hätätilannemaalivahti yliopistosarjasta, sillä  Thatcher Demko, Jaroslav Halak ja Spencer Martin olivat kaikki koronaprotokollassa. Rylan Toth ei kuitenkaan päässyt pelaamaan, vaan maalia vahti Michael DiPietro, 22, jolle ottelu oli kauden ensimmäinen NHL:ssä. Hän teki 14 torjuntaa. Bluesin Niko Mikkola puolusti ottelussa yli 20 minuuttia. St. Louis on voittanut seitsemästä viimeisestä ottelustaan kuusi.

Aleksander Barkovin maali ja syöttö eivät auttaneet Florida Panthersia voittoon Seattle Krakenin luolassa sunnuntaina. Tulokasjoukkue vei pisteet maalein 5-3. Voitto on Krakenille kauden toinen Floridasta. Joulukuussa Panthers taipui kotijäällään 4-1. Kraken teki kolme maalia toisessa erässä ja kaksi vain 17 sekunnin erolla. Mason Appleton teki Krakenin voittomaalin, kun kolmatta erää oli pelattu 26 sekuntia. Joukkueen ykkösstara oli kuitenkin maalivahti Philip Grubauer, joka onnistui tärkeissä paikoissa. Hän kesti Floridan viimeisen hetken pommituksen ja torjui ottelussa yhteensä 28 kertaa. Seattle teki aikamoisen nousun. Se lähti otteluun alla 0-5 -tappio St. Louis Bluesille.

Kasperi Kapanen onnistui 2-1-kavennusmaalinteossa kolmannessa erässä, kun Pittsburgh jahtasi jo 2-0 karkuun päässyttä Winnipeg Jetsiä. Jeff Carter tasoitti ottelun 2-2:een heti perään ja ottelu eteni lopulta rankkareille. Sidney Crosbyn veto ratkaisi ottelun kotijoukkue Penguinsille 3-2.