Huuhkajat kuittasi tappoputkensa 4-0-voitolla

17.11.2023 21:10

Jalkapallo

Huuhkajat kuittasi kolme peräkkäistä EM-karsintatappiota ottamalla vakuuttavan 4-0 (1-0) -voiton Pohjois-Irlannista Olympiastadionilla perjantaina.

Ensimmäinen jakso oli vielä Huuhkajilta hakemista, kunnes Joel Pohjanpalo siirsi Suomen 1-0-johtoon rangaistuspotkusta 42 minuutin pelin jälkeen Pohjois-Irlannin puolustuksen kaadettua rangaistusalueen sisällä Nikolai Alhon.

Toisella jaksolla Pohjois-Irlannin selkäranka alkoi taittua ja Huuhkajien oli helppo karata selvään voittoon.

Daniel Håkans laukoi ensin 48 minuutin pelin jälkeen tolpan kautta 2-0-osuman Glen Kamaran syötöstä.

Vaihdossa ottelun aloittanut Teemu Pukki siirsi 73. minuutilla Suomen jo kolmen maalin karkumatkalle Robert Taylorin syötöstä. Loppunumerot 4-0 viimeisteli pitkän loukkaantumisensa jälkeen maajoukkueeseen palannut Robin Lod 88. minuutilla. Maalin syötti Pukki.

Suomella on yhdeksän EM-karsintaottelun jälkeen koossa 15 pistettä, mutta se ei voi saavuttaa kisapaikkaa enää varsinaisten karsintojen kautta. Suomi on varmistanut paikkansa kuitenkin EM-kisojen jatkokarsinnassa, jotka pelataan maaliskuussa.

Huuhkajat kohtaa karsintalohkon viimeisessä ottelussa San Marinon vieraskentällä maanantaina.