TILANNEHUONE

Huuhkajat voitti Viron – Jensenin onnistumisella

26.03.2024 21:01

Huuhkajat

Suomen jalkapallon A-maajoukkue voitti torstaina Helsingissä Viron maalein 2–1.

Huuhkajat lähti otteluun pesemään kasvojaan viime viikon Wales-tappion ja EM-paikan menetyksen jälkeen, ja haastattelukommenttien perusteella joukkue lähti myös viihdyttämään Stadikan kannattajia.

Huuhkajien ensimmäinen maali tuli Fredrik Jensenin rangaistuspotkusta puolentunnin pelin jälkeen. Viron maalivahti Karl Hein torjui vedon, mutta Jensen ehti ripariin ja potkaisi pallon verkkoon.

Jensen oli paikoilla uudelleen 37. minuutin kohdalla. Oliver Antman keskitti pallon maalin edustalle, josta Benjamin Källman puski pallon Jensenille, jonka veto osui ylärimaan. Pallo putosi rimasta maaliviivalle ja vieri siitä sisään. Osuma merkittiin lopulta kuitenkin Viron omaksi maaliksi.

Antman ja Källman onnistuivat uudelleen 56. minuutilla, mutta Antmanin viimeistelemä maali hylättiin Källmanin oltua paitsiossa. Viro teki 1–2-kavennuksen 62. minuutilla. Pallon laittoi maaliin Alex Tamm. Huuhkajien tähdet Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo tulivat kentälle lopulta vaihdosta 76. minuutilla. Kentälle tuli sähinää, utta maaleja he eivät tehneet.

”Olisi toivottu, että EM-paikasta olisi pelattu. Kiitokset faneille, jotka tulivat tänne paikalle. Iso tavoite oli päästä kisohin, mutta se mureni. Tämä oli tärkeä voitto ja kasvojen pesu. Kaverit laittoivat itsensä isosti likoon”, päävalmentaja Markku Kanerva kiitteli Ylen haastattelussa.

Ottelun jälkeen Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky sanoi Ylelle, että joukkue seisoo valmentajan takana. Wales-tappion jälkeen on ollut paljon puhetta Kanervan asemasta Huuhkaja-luotsina.