TILANNEHUONE

Huuhkajien Hradecky haluaa vähintään tasurin

14.10.2023 08:01

Huuhkajat

Suomen jalkapallon A-maajoukkue kohtaa lauantaina EM-karsintaottelussa Ljubljanassa Slovenian. Voitto ottelusta olisi tärkeä, jotta kisaunelma pysyisi vauhdissa. Slovenia ja Tanska johtavat H-lohkoa. Suomi on pisteen jäljessä. Jäljellä on neljä ottelussa.

Kesäkuussa Slovenia kärsi karsintojen ainoan tappionsa, kun Suomi voitti Helsingissä maalein 2–0 Joel Pohjanpalon ja Oliver Antmanin maaleilla.

Huuhkajien maalivahti ja kapteeni Lukas Hradeckyn mukaan pää on pidettävä kylmänä.

”He tulevat olemaan kotikentällään aggressiivisempia. Kesäkuussa meillä oli pelin alku hallussa ja tappioasemassa Slovenia nosti prässiä ja yritti purkaa meidän puolustusmuuriamme. Se sopisi meille nytkin, että pääsisimme johtoon. Yritämme pitää pään kuitenkin kylmänä ja pitää heidät poissa isoimmilta maalipaikoilta”, Hradecky analysoi liiton haastattelussa.

Huuhkajat hävisi 2019 EM-karsintojen Bosnia-Hertsegovina-vierasottelun 4–1. Niin ei saa nyt käydä.

”Olemme olleet näissä paikoissa aiemminkin. Huonommin kuin viimeksi ei voi mennä. Otimme silloin Zenicassa ihan ansaitusti käkättimeen. Olemme toivottavasti oppineet siitä. Pidämme pelin tasaisena, ja jos sitä voittoa ei tule, on tasuri mielestäni kelpo tulos, Hradecky pohtii.

EM-karsinta: Slovenia – Suomi lauantaina kello 19.00.

Pukki virittelee….