TILANNEHUONE

Huuhkajien pelaajalla vaivoja – vastus on kova

06.09.2023 19:14

Huuhkajien pelaajalla vaivoja – vastus on kova

Huuhkajat kohtaa seuraavaksi Astanassa Kazakstanin. Daniel Håkansin (kesk.) pelikunto on epävarma.©AOP

Huuhkajat

Suomen jalkapallon A-maajoukkue kohtaa torstaina EM-karsintalohko H:n ottelussa Kazakstanin Astanassa.

”Valmistautuminen on sujunut toistaiseksi ihan suunnitelmien mukaan. Tämä ikkuna on hieman poikkeuksellinen, jos ajatellaan valmistautumispäiviä. Maanantai meni enemmän tai vähemmän matkustamiseen emmekä ehtineet harjoittelemaan, eikä kaikki pelaajat olleet vielä paikalla”, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi liiton haastattelussa.

”Tiistaina harjoittelimme, mutta Robert Taylor oli silloin vielä poissa. Eli meillä on käytännössä koko joukkueen kanssa yksi harjoitus. Ei tämä mitään luksusta ole.”

Hieman päänvaivaa Kanervalle aiheuttanee Daniel Håkans, jolla on vaivoja ja jonka pelikunto selviää vasta myöhemmin.

Huuhkajien torstain ottelu on H-lohkon kärkiottelu. Suomella ja Kazakstanilla on molemmilla kasassa yhdeksän pistettä neljän ottelun jälkeen.

”Kazakstan on voitontahtoinen. He pelaavat historiansa parasta karsintaa ja heillä on itseluottamus varmasti tapissa. Kazakstanilla on kolme peräkkäistä voittoa taskussa, ja kotona he ovat olleet todella vahvoja. Viime vuoden Nations Leaguessa he voittivat kaikki kotiottelunsa ja nyt he kaatoivat vielä Tanskan – haluamme katkaista tuon putken ja mieluiten voitolla”, Kanerva sanoi.

Jalkapallon EM-karsintaa: Kazakstan – Suomi torstaina kello 17.