Hyvää kesää HIFK – Pelicans jatkoon

02.04.2024 20:55

Liiga

Jääkiekon Liigan puolivälierän Pelicans – HIFK -sarjan ratkaisuottelusta muodostui trilleri. Kolmen matsin tappiosillasta sarjassa nousun tehnyt HIFK taipui viime hetkillä Lahdessa lukemin 4–3 (0–0,2–1,2–2). Ottelusarjan ratkaisi Pelicansin Lars Bryggmanin illan toinen maali. Ottelun tehokkain pelaaja oli Ryan Lasch pisteillään 1+3.

Avauserässä pelattiin tarkkaa puolustuspeliä, eikä vaarallisille maalipaikoille juuri päästy. Ottelu oli edennyt jo toisen erän puoliväliin, kunnes avausmaali vihdoin tuli. Ryan Lasch veti kiekon ovelasti laidalta jäätä pitkin Niko Hovisen vartioiman maalin alakulmaan vahdin mailaa ja luistinta hipoen.

Kun peliä oli huhkittu reilut 12 minuuttia, HIFK tuli 1–1-tasoihin Miro Väänäsen kevään ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Osuma tuli alivoimalla. Siihen antoi terävän rystysyötön Juha Jääskä.

Pelicansin 2–1-maalin teki erän loppupuolella Michal Jourdan, Kasper Puution ja Laschin avustamana. Se jäi myös taukolukemaksi.

Heti kolmannen erän alussa HIFK jysäytti kaksi maalia ja jähmetti niillä pussinokat toviksi. Jääskä tasoitti ottelun erän ensimmäisellä minuutilla 2–2:een. Toisella minuutilla Luke Martin räväytti HIFK:n 3–2-johtoon Julius Nättisen mallikkaasta esityöstä. Pelicans pääsi kiinni peliin ylivoimalla erän puolivälissä. Lars Bryggman toi kotijoukkueen 3–3-tasoihin. Syöttölinjastossa oli Nathan Schnarr ja jälleen myös Lasch. Erän lopulla Bryggman iski illan toisen maalinsa upealla rystyllä noin minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Välierät alkavat perjantaina 5. huhtikuuta, silloin Pelicans kohtaa Oulun Kärpät ja Tappara painii puolivälierissä yllätyksen taituroineen KalPan kanssa.

Liiga kunnioitti Lahdessa ottelun alussa hiljaisella hetkellä Vantaan tiistaisen kouluampumisen uhreja.