TILANNEHUONE

Zlatan Ibrahimovic päättää pitkän peliuransa

05.06.2023 07:20

Zlatan Ibrahimovic päättää pitkän peliuransa

Zlatan Ibrahimovic hyvästeli kannattajat San Sirolla tunteikkaana.©AOP

Jalkapallo

AC Milanin ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovic, 41, ilmoitti sunnuntaina, että hänen pitkä peliuransa on tullut päätökseen.

Ilmoitusta osattiin hieman jo aavistellakin, sillä Ibrahimovicin sopimus AC Milanin kanssa päättyi tähän kauteen, eikä sitä enää uusittu. Ruotsalainen on myös kärsinyt loukkaantumisista ja pelasi lopulta vain neljässä ottelussa tällä kaudella. Hän kävi myös polvileikkauksessa viime vuonna.

Pelaaja ei ollut kertonut lopullista päätöstään lopettamisesta edes perheelleen, koska halusi kaikkien kuulevan sen samaan aikaan.

”Minulla on niin monia muistoja ja tunteita tältä stadionilla”, Ibrahimovic sanoi jäähyväisviestissään.

”Ensimmäisen kerran kun saavuin, annoitte minulle onnea, toisella kertaa rakkautta.”

”Haluan kiittää perhettäni. Haluan kiittää toista perhettäni – pelaajia. Haluan kiittää valmentajaa ja hänen henkilökuntaansa vastuusta, haluan kiittää seurajohtoa mahdollisuudesta. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ja suoraan sydämestäni, kiitän teitä kannattajat.”

Ibrahimovic aloitti uransa 1999 Ruotsin Malmössä. Urallaan hän pelasi myös Ajaxissa, Juventuksessa, Interissä, Barcelonassa, Milanissa, PSG:ssä, Manchester Unitedissa, LA Galaxyssa, mutta päätyi lopulta taas Milaniin.

Hän oli kantava voima myös Ruotsin maajoukkueessa, jossa iski lopulta 63 maalia.

AC Milanissa hän viimeisteli yhteensä 163 ottelussa 93 maalia. Koko peliuralla maaleja tuli tykitettyä 561.

Ibrahimovic ei paljastanut lehdistölle mitä tulevaisuudensuunnitelmia hänellä on.

”Juuri nyt haluan vain ottaa hetken aikaa ja nauttia tekemästäni. Ei ole oikein tehdä päätöksiä kiireessä, päällä on liikaa tunteita. Haluan ottaa kesäloman, pohtia ja sitten katsotaan.”