Ihan hullu finaali – unelmasta totta ja hattutemppu

18.12.2022 19:55

Lionel Messi ei erehtynyt rankkarista.©AOP

Jalkapallon MM2022

Qatarin MM-finaali Ranskan ja Argentiinan välillä muuttui trilleriksi toisella puoliajalla, kun Argentiinan pelaajat hyytyivät ja Ranskan Kylian Mbappe pääsi vauhtiin. Ennen ottelun varsinaisen peliajan viimeistä kymmentä minuuttia ottelu oli jopa tylsä. Ottelu päättyi jatkoerän jälkeen lukemiin 3-3 (2-2) ja se ratkesi rangaistuslaukauksilla Argentiinalle 4-3. Samalla Lionel Messin unelma mestaruudesta kävi toteen. Argentiina on viimeksi voittanut mestaruuden 1986.

Argentiina vei ottelua ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun ensimmäinen maali tuli rankkarista 23. minuutilla. Pallon asetteli pilkulle tietysti Messi, joka veti sen varmasti maalin oikeaan alalaitaan. Hugo Lloris ennakoi vasemmalle.

Argentiinan Angel Di Maria onnistui maalinteossa 32. minuutilla. Hän sai täydellisen syötön Alexis Mac Allisterilta ja laittoi pallon vauhdikkaasti maaliin. Ranska teki vaihtoja jo 41. minuutilla. Olivier Giroud’n ja Dembelen kisat tulivat päätökseen. Pallonhallinta oli Argentiinalla 59 prosenttisesti avauspuoliskolla.

Toisella puoliajalla Argentiina jatkoi pallonhallintaansa. Ranska ei päässyt paikoille ja maalivahti Lloris piti sitä vaivoin mukana. 79. minuutilla Ranskalle tuomittiin kuitenkin rangaistuspotku, joka käänsi koko pelin. Mbappe kavensi sillä ottelun 2-1:een ja nosti Ranskan taisteluun. 81. minuutilla Mbappe iski uudelleen ja tasoitti ottelun. Argentiina oli välillä helisemässä. Ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla. Jatkoerän toisella puoliajalla Argentiina rakensi hienon paikan ja Lionel Messi onnistui upealla vedolla 109. minuutilla. Mutta Ranska pääsi vielä tasoittamaan rankkarilla 3-3:een. Rankun veti Mbappe ja hän viimeisteli samalla MM-finaalissa hattutempun.