TILANNEHUONE

Ikivanha SE historiaan – Lehikoinen aitoi uuden ennätyksen

21.07.2022 04:52

Ikivanha SE historiaan – Lehikoinen aitoi uuden ennätyksen

Viivi Lehikoinen nappasi nimiinsä MM-radalla uuden Suomen ennätyksen.©AOP

Yleisurheilun MM

Viivi Lehikoinen onnistui täydellisesti 400 metrin aitojen välierässä. Lehikoinen rikkoi Tuija Helanderin 35 vuotta vanhan Suomen ennätyksen 54,62 juoksemalla matkan nyt aikaan 54,60. Lehikoinen oli maalissa eränsä kuudentena. Hän oli yhteistuloksissa välierien 13:s.

Nopeinta vauhtia välierissä pinkoi Yhdysvaltojen Sydney McLaughlin ajalla 52,17. Lehikoinen ei ennätyksellä saanut kuitenkaan finaalipaikkaa, mutta Suomen ennätyksen nappaaminen oli hänelle silti helpotus.

”Sekavat fiilikset. Ennätyksestä on puhuttu paljon ja on helpotus, että se tuli. Enemmän kuitenkin nautin tästä tunnelmasta täällä. Suomen ennätys oli tavoitteeni. Siitä puhuttiin valmentajan kanssa jo ennen kautta. Periaatteessa se on silti vain yksi aika ja tarkoitus on mennä aina vain kovempaa”, Lehikoinen totesi Ylen haastattelussa.

Kirittäjänä Lehikoisella oli viereisellä radalla Hollannin Femke Bol, joka pitelee maailmanrankingin ykköspaikkaa. Hän aitoi matkan ajassa 52,84 ja oli erän nopein. Erän kakkonen oli  Shamier Little ajalla 53,61 ja kolmonen Jamaikan Rushell Clayton 53,63.