Gundogan laukoi Manchester Cityn FA Cupin mestariksi

03.06.2023 19:09

Ilkay Gundogan tuuletti toista osumaansa ja sai John Stonesilta onnittelut. @ AOP

FA Cup

Ilkay Gundogan nousi kahdella maalillaan Manchester Cityn sankariksi, kun City otti paikalliskilpailija Manchester Unitedista 2-1 (1-1) -voiton FA Cupin finaalissa Lontoon Wembleylla lauantaina ja säilytti mahdollisuutensa historialliseen triplaan.

Manchester City on voittanut nyt Valioliigan mestaruuden ja FA Cupin ja se kohtaa ensi lauantaina Mestarien liigan finaalissa Interin. Englantilaisen jalkapallon historiassa vain Manchester United on voittanut samat kolme kilpailua samalla kaudella. Tämä tapahtui kaudella 1998-99.

Gundogan siirsi Cityn 1-0-johtoon jo 12 sekunnin jälkeen laukomalla Kevun de Bruyen syöttämän volleyn Manchester Unitedin maalin yläkulmaan. United tasoitti 33. minuutilla, kun Bruno Fernandes laukoi kevyesti tuomitun rangaistuspotkun ohi Stefan Ortegan.

Gundogen iski Cityn voittomaalin 51 minuutin pelin jälkeen laukomalla pallon ruuhkan takaa luvattoman helposti ohi David de Gean. Maalin syötti jälleen de Bruyne.

Gundoganin tulevaisuus Cityssa on epävarma, sillä joukkueen 32-vuotias saksalaiskapteenin sopimus päättyy tähän kauteen ja hänen on väitetty olevan lähellä siirtymistä Barcelonaan.

Lauantainen voitto oli Manchester Cityn historian seitsemäs FA Cupin voitto. Edellisen kerran City juhli cup-mestaruutta neljä vuotta sitten keväällä 2019.